ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία απειλεί το NATO και την ΕΕ

1 min read

Σημείο έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία αποτελεί η απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το αμυντικό πυραυλικό σύστημα S-400 από τη Ρωσία. Μιλώντας στο Reuters, ο διοικητής αεροπορίας του NATO Τοντ Γουόλτερς είπε ότι τα τουρκικά σχέδια για αγορά του ρωσικού συστήματος θα βοηθήσει τη Μόσχα να συγκεντρώσει πληροφορίες για το εύρος ανίχνευσης και άλλων χαρακτηριστικών των αμερικανικών μαχητικών F-35.

«Ο,τιδήποτε προσφέρει στο S-400 τη δυνατότητα να κατανοήσει τις ικανότητες των F-35 σίγουρα δεν βοηθά τη συμμαχία», τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, η Νορβηγία, η Ιταλία και η Βρετανία θα αποκτήσουν συνολικά 40 F-35 έως τέλος του έτους, με 24 ακόμα να αναμένεται να παραδοθούν το 2019, ενώ και η Ολλανδία θα πάρει δύο μαχητικά. Γι’ αυτό το NATO ανησυχεί σχετικά με το «πόσο πολύ, για πόσο καιρό και πόσο κοντά» θα επιχειρούν τα μαχητικά με το σύστημα S-400, την ίδια ώρα προσθέτει ότι παρά τις διαφωνίες, οι σχέσεις με την τουρκική πολεμική αεροπορία παραμένει «ισχυρή».

Για το πως θα διαχειριστούν οι ΗΠΑ το θέμα, ο Τοντ Γουόλτερς υπογράμμισε: «Όλα αυτά μένει να αποφασιστούν. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μία πρόκληση. Για την ώρα οι συζητήσεις γύρω από αυτή την πρόκληση δεν έχουν αποτελέσει εμπόδιο στην δυνατή σχέση που έχουμε με την τουρκική πολεμική αεροπορία και την καλή συμμαχία των δύο χωρών. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.