ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η ανακοίνωση του δήμου Αιγιαλείας για το ατύχημα με το τρενάκι

1 min read

«Ατυχές γεγονός» χαρακτηρίζει η Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας το ατύχημα με το τρενάκι σε λούνα παρκ, όπου τραυματίστηκε μια 39χρονη μητέρα ενώ τα τρία ανήλικα παιδιά της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Η Δημοτική Αρχή, αφού εκφράζει τη θλίψη και την συμπαράστασή της στην οικογένεια και εύχεται ταχεία ανάρρωση, παραδέχεται ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε παρότι δεν είχε πάρει άδεια, το τρενάκι είχε τοποθετηθεί παράνομα και αυθαίρετα και γνωστοποιεί ότι προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί… ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Αιγιαλείας:
«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη θλίψη της και την συμπαράστασή της στην οικογένεια Δημητριάδη για το ατυχές γεγονός και εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Σχετικά με το ατυχές συμβάν της 12/12/2017 διευκρινίζει τα παρακάτω:

Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.

Ήτοι:

Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων

Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση