ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

H Amazon ξανά κατηγορούμενη για μονοπωλιακές πρακτικές στην ΕΕ

1 min read

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί εκ νέου την Amazon για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στις διαδικτυακές λιανικές αγορές, και ξεκινά δεύτερη έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές του μεγάλου αμερικανικού ομίλου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος αξιοποιεί δεδομένα που αφορούν ανεξάρτητους πωλητές της πλατφόρμας της προκειμένου να προωθήσει τις δικές της υπηρεσίες.

Οι ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές θα εξετάσουν επίσης το κατά πόσον η Amazon προσφέρει προνομιακή μεταχείριση στους πωλητές που χρησιμοποιούν τις δικές της υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας και διανομής.

Οι εταιρείες με «εμπορική δύναμη» δεν θα πρέπει να «στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό» δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η Amazon, πάντως, αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι προσφέρει στους καταναλωτές μεγαλύτερο, και όχι στενότερο, περιθώριο επιλογών.

«Η Amazon αντιστοιχεί σε λιγότερο από 1% του παγκόσμιου λιανεμπορίου, και σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε υπάρχουν μεγαλύτεροι λιανοπωλητές» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι περισσότερες από 150.000 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πωλούν προϊόντα μέσω της πλατφόρμας της.

Η έρευνα κατά της Amazon για παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 έπειτα από καταγγελίες εμπόρων.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει πρόστιμο που μπορεί να φτάσει το 10% του παγκόσμιου τζίρου της, περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δημοσίευση στα Social Media