ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

15 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Άγκυρα «χοντραίνει» τα παιχνίδι: Εγκατέστησε βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk στο Χαλέπι!

1 min read

Η Άγκυρα «χοντραίνει» τα παιχνίδι: Εγκατέστησε βαρέα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk στο Χαλέπι!Άγνωστες είναι ακόμη οι επιπτώσεις από την ανάπτυξη Α/Α συστημάτων μέσου βεληνεκούς από την Τουρκία μέσα στο έδαφος της Συρίας, των βαρύτερων που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα στη Συρία.

Πρόκειται για αμερικανικά συστήματα MIM-23 HAWK με εμβέλεια 50 χλμ. και μέγιστο ύψος αναχαίτισης 20 χλμ. Τα συστήματα έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία στο Χαλέπι και όπως σημειώνεται ουδείς γνωρίζει το λόγο για την ανάπτυξη αυτών των συστημάτων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους σε τουρκικά site φαίνεται η ανάπτυξη μιας τουλάχιστον πυροβολαρχίας Hawk μαζί με το ραντάρ κατεύθυνσης AN/MPQ-64 Sentinel.Η ακριβής τοποθεσία ανάπτυξης της πυροβολαρχίας φέρεται να είναι η περιοχή Darat Izaa, περιοχή η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Το σύστημα Hawk XXI ή Hawk-21 που διαθέτει η Τουρκία και ανήκει επιχειρησιακά στην τουρκική Αεροπορία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που το διαχειρίζεται ο ΕΣ, αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Hawk PIP-3 που διαθέτει ο ΕΣ.

Το σύστημα ουσιαστικά αντικαθιστά τα ραντάρ PAR και CWAR με το MPQ-64. Η νορβηγική Kongsberg προμηθεύει το κέντρο ελέγχου μάχης (FDC) ενώ τα βλήματα του συστήματος είναι τα MIM-23K με ενισχυμένη θραυσματοφόρα κεφαλή και νέο πυροσωλήνα προσέγγισης.

Η τουρκική Αεροπορία διαθέτει 8 πυροβολαρχίες με ισάριθμα ραντάρ και περί τα 180 βλήματα.  

Η ανάπτυξη των Hawk στη Συρία αποτελεί μια ακόμη υπενθύμιση ότι η Τουρκία θεωρεί εαυτόν τοπική «υπερδύναμη» νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι ο προφανής στόχος των συστημάτων είναι η συριακή Αεροπορία ουδείς γνωρίζει για ποιο λόγο τώρα αποφάσισε ξαφνικά να φέρει τα βαρέα αυτά συστήματα στη Συρία.


Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση