ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Η Άγκυρα οριοθετεί τις «ζώνες αμφισβήτησης» πριν περάσει στην διεκδίκηση – Πώς χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές

1 min read

Μεθοδικά η Άγκυρα επιχειρεί να αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία και έτσι χθες στην περιοχή της Χίου είχαμε άλλο ένα επεισόδιο, όπου σκάφος του Λιμενικού Σώματος τη στιγμή που επιχειρεί να εντοπίσει και μεταφέρει μετανάστες δέχεται την επίθεση από τουρκική ακταιωρό.

Για να πετύχει τον στόχο της αυτόν, χρησιμοποιεί τους μετανάστες οι οποίοι περνούν σε αφθονία από το τουρκικό έδαφος.

Η Τουρκία διευρύνει και οριοθετεί τις ζώνες αμφισβήτησης, μέχρι την στιγμή που θα περάσει στη φάση της διεκδίκησης, όπως κάνει με τα Ίμια που χαρακτηρίζει πλέον «τουρκικό έδαφος».

Ως όχημα» χρησιμοποιεί του μετανάστες και τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης με τις οποίες πολλές φορές ολοκληρώνεται η προσπάθειά τους να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στην ουσία οι επιχειρήσεις αυτές έχουν λάβει τον χαρακτήρα εντοπισμού και μεταφοράς των μεταναστών.

Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό. Το παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Τετάρτη.

Απέναντι σε αυτή την τακτική η Ελλάδα απαντά με διεθνοποίηση του θέματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Χθες ο Πάνος Καμμένος κινήθηκε σε υψηλούς τόνους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου.

Προκάλεσε τους γείτονες «αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό»: Είμαστε έτοιμοι – και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα – να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Οι Έλληνες ενωμένοι θα τους τσακίσουμε. Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί», είπε.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση