ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Greek mafia: Ο «πόλεμος» των συμμοριών για την «πίτα» – Η ΕΛ.ΑΣ. αλλάζει επιχειρησιακό σχέδιο

1 min read

Σε φάση «εκκαθαρίσεων», συνεργασιών και επέκτασης σε Αττική και επαρχία ανάλογα με τις εγκληματικές προσβάσεις και συνεργασίες, βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα.

Ηγεωγραφία της ελληνικής καμόρα όπως αποτυπώνεται στις αστυνομικές εκθέσεις και συμπεριλαμβάνεται στο υπόμνημα – που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα – αναφέρει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν:

4 αρχηγοί των “Βόρειων” και “Νότιων”. Μάλιστα σε βάρος των τριών έχουν γίνει αποτυχημένα συμβόλαια θανάτου το 2018 και το 2019.

Ακολουθούν 19 «υπαρχηγοί»

Έχει μικρύνει η οικονομική «πίτα» εκβιασμών με πολλούς όμως διεκδικητές του μαύρου χρήματος

Εκβιάζουν επιχειρηματίες χωρίς γεωγραφικά… σύνορα. Μπορεί να ακολουθούν έναν ιδιοκτήτη καταστήματος που έχει ενδώσει στον εκβιασμό, σε όσα καταστήματα έχει ανοίξει από Αθήνα, Κολωνάκι έως και Μύκονο. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν και θανατηφόρες «ζυμώσεις» μετά το lockdown.

Πάταξη οργανωμένου εγκλήματος: Ο Χρυσοχοΐδης αλλάζει όλο το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις.

Σημειώνεται, ότι χθες (Δευτέρα) το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ.

Η εκτέλεση του πυγμάχου

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του πυγμάχου, στη Βάρη, οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Τάσος Μπερδέσης ήταν αρκετή ώρα στην περιοχή, αλλά δεν είχε μπει μέσα στο προπονητήριο και φαίνεται πως είχε επιλέξει πρώτα να τρέξει περιφερειακά έξω από το κτίριο, προκειμένου να κάνει προθέρμανση. Όταν όμως επέστρεψε στον χώρο στάθμευσης και πήγε να πάρει κάποια πράγματα που είχε αφήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, στη θέση του συνοδηγού, τότε οι εκτελεστές βγήκαν την ευκαιρία να τον προσεγγίσουν και να τον γαζώσουν με 14 σφαίρες, εκ των οποίων οι 10 τον έπληξαν στο σώμα, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.

Την ώρα της δολοφονίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο σημείο βρίσκονταν δύο αθλούμενοι, οι οποίοι όμως δεν είχαν οπτική επαφή. Πληροφορίες αναφέρουν πως άκουσαν το “κροτάλισμα” από το καλάσνικοφ, αλλά στην αρχή θεώρησαν πως πρόκειται για το ποτιστικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται για τον χλοοτάπητα, στο γήπεδο του ποδοσφαίρου. Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ανέβηκαν τα σκαλοπάτια και είδαν μπροστά τους, πεσμένο στο έδαφος και αιμόφυρτο, τον 39χρονο πυγμάχο και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.