ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Greek Mafia: Διάλογοι σοκ νονών της νύχτας με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ

1 min read

Τους εξοργιστικούς διαλόγους που είχαν επίορκοι ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας με στελέχη της Greek Mafia, αποκαλύπτει το MEGA με ένα ανατριχιαστικό ηχητικό ντοκουμέντο.

Ντοκουμέντο σοκ

Το MEGΑ παρουσιάζει τους διαλόγους της ντροπής. Τους νονούς της νύχτας που συνομιλούν με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, για τη διάρθρωση των νευραλγικών ελεγκτικών υπηρεσιών με ανθρώπους μυημένους στο κύκλωμα.

Ένας έμπορος καυσίμων, ενημερώνει ανώτατο αξιωματικό για τις μετακινήσεις αστυνομικών στις υπηρεσίες που διώκουν το έγκλημα.

«Είναι Κώστα και από Ανθρωποκτονιών, και από Οικονομική και από Οργανωμένο κι έχουν πάει… κι έχουν έρθει… Έχουν ξηλωθεί βέβαια, το Ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις. Άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες μετακινήσεων, έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει Ανθρωποκτονιών. Το Ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο. Δηλαδή, φύγανε πολλοί βασικοί τους παίκτες».

Ζητά μάλιστα από τον υψηλόβαθμο αστυνομικό συνομιλητή του, να προσπαθήσει να εντοπίσει ποιοι είναι οι ένστολοι σε νευραλγικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κύκλωμα.

«Αλλά και στην Οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποια από αυτά από την Οικονομική εκεί πέρα που έχουν πάει. Και στο Οργανωμένο, στον φίλο, έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις».

Παραίτηση Θεοδωρικάκου ζητά ο Τσίπρας

Απαντώντας σε ερώτηση του MEGA, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια απάντηση. Ο κ. Θεοδωρικάκος οφείλει απαντήσεις. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για λόγους εντιμότητας και αξιοπρέπειας, οφείλει να παραιτηθεί».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επαναλαμβάνει ότι δε λάμβανε ενημέρωση από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Η κάθαρση στην αστυνομία για εμάς είναι προτεραιότητα όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες κρίσεις των αξιωματικών με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου της οποίας ο διοικητής δεν ενημέρωνε τον υπουργό για υποθέσεις που αφορούσαν και σε ενδεχόμενες συναλλαγές αστυνομικών με κακοποιούς».

Σύμφωνα με τοπ ρεπορτάζ, η πλευρά των αξιωματικών αναφέρουν πως είχαν προσπαθήσει να τον ενημερώσουν αλλά δεν τον είχε δεχτεί ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όλοι αθώοι για την Greek Mafia

Παράλληλα με τις αποκαλύψεις, εκδικάστηκε και η υπόθεση που είχε προκύψει από έρευνα της ΕΥΠ τη διετία 2015 έως 2017.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για πλημμελήματα που αφορούσαν σε διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους 17 κατηγορούμενους κάνοντας δεκτή την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος στην εισήγησή του χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» το αποδεικτικό υλικό και ευχήθηκε η άλλη δικογραφία που αφορά σε κακουργήματα της ίδιας υπόθεσης να έχει καλύτερη τύχη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.