ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γονείς καταγγέλλουν κύκλωμα πορνείας στην Ομοσπονδία Ελληνορωμαϊκής Πάλης

1 min read

Τρόμο και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες γονέων για κύκλωμα μαστροπείας, στον χώρο της Ελληνορωμαϊκής Πάλης.

Οι γονείς της 12χρονης μαθήτριας η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από παράγοντα της Ομοσπονδοίας, κατέθεσαν υπόμνημα ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο υπόμνημα, οι γονείς της ανήλικης αθλήτριας, διευκρινίζουν ότι καταγγελίες που έγιναν στο παρελθόν κατά ισχυρών προσώπων της Ομοσπονδίας Ελληνορωμαϊκής Πάλης, αφορούν σε περιστατικά τα οποία σημειώθηκαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πίσω από όλα αυτά να βρίσκεται κύκλωμα μαστροπίας. Πρόσωπα της διοίκησης γνώριζαν τι συνέβαινε, όπως αναφέρουν στο υπόμνημα, ενώ προτείνουν 5 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένας προπονητής, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία.

Για την σεξουαλική κακοποιήση που υπέστη η κόρη τους σε ηλικία 12 ετών, έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, ενώ ο προπονητής που ασέλγησε πάνω της καταδικάστηκε. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, καταδικάζοντάς τον σε 12ετή κάθειρξη. Στην απολογία του εκείνος είχε αρνηθεί ότι κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη, υποστηρίζοντας ότι από την ανάλυση DNA που παρήγγειλε προέκυψε ότι το σπέρμα που ανιχνεύθηκε στη 12χρονη θα μπορούσε να ανήκει σε άλλον άντρα.

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι»

Οι γονείς της αναφέρουν στο υπόμνημα ότι η διοίκηση γνώριζε τον τρόμο που βίωσε το παιδί τους, όμως δεν έκανε τίποτα. Η δικηγόρος της οικογένειας, Ειρήνης Μαρούπα δήλωσε σε αυστηρό ύφος: «Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Η ελληνική Κοινωνία γνωρίζει ότι στην Ομοσπονδία Πάλης υπάρχει σαπίλα. Επιτέλους η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και ο Αθλητισμός να γίνει υγιής».

Τι απαντάει η ομοσπονδία

«Η ΕΛΟΠ αντέδρασε άμεσα, νόμιμα για τα όσα καταγγέλλονται και ζήτησε να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προσκομίζοντας σε οπτικό δίσκο αντίγραφο τηλεοπτικής εκπομπής και αντίγραφα από ιστοσελίδες με τα όσα αναφέρθηκαν προγενέστερα σε άλλα έντυπα και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που δεν έκαναν οι καταγγέλλοντες τόσον καιρό, το έκανε ήδη μόνη της η ΕΛΟΠ, πράττοντας τα νόμιμα προς διασφάλιση του αθλήματος και προστασία των παιδιών-αθλητών!

Έχουμε ζητήσει ήδη να διεξαχθεί σχετική εισαγγελική έρευνα από 27.01.2021 και δη κατεπείγουσα και να αποδοθούν ευθύνες στα όσα φρικτά καταγγέλθηκαν.

Για λόγους αληθείας, οφείλουμε να σας επαναλάβουμε ότι στην υπόθεση της ανήλικης, ο προπονητής δεν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ούτε προπονητής εθνικής ομάδας πάλης της ΕΛΟΠ, αλλά προπονητής ενός περιφερειακού αθλητικού σωματείου πάλης. Έχει ήδη διαγραφεί, καταδικαστεί και τιμωρηθεί πειθαρχικά με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και εξ όσων γνωρίζουμε εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα» αναφέρει σε απάντηση της.

Πηγή newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.