ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γκρίζα «σύννεφα» στις ελληνορωσικές σχέσεις! ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ…

1 min read

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ήταν η ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία (Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας όπως είναι η ακριβής μετάφραση) και καλεσμένο ήταν καθώς και το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Τι έκανε η Ελλάδα;

Απολύτως τίποτα.
Δεν προσήλθε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, εκ των Πάνου Καμμένου, Δ.Βίτσα και των τεσσάρων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Α/ΓΕΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης, Α/ΓΕΣ Α/Στεφανής, Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνης και Α/ΓΕΑ, Χ.Χριστοφόρου).
Με εξαίρεση τον Α/ΓΕΕΘΑ που βρισκόταν στην Κρήτη και είναι δικαιολογημένος, οι λοιποί για ποιο λόγο δεν πήγαν. Κύκλοι του ΥΕΘΑ υποστήριξαν πως η πώληση των S-400 στην Τουρκία, αλλάζει άρδην τους συσχετισμούς στο Αιγαίο και, προφανώς, το Πεντάγωνο έδειξε τη δυσαρέσκειά του.
Αντίστοιχα η ρωσική πλευρά, πάλι μέσω κύκλων, φρόντισε να τονίσει πως «Εσείς επιλέξατε αυτό τον δρόμο της διάρρηξης των σχέσεων μας. Εσείς «πατήσατε» την διακρατική συμφωνία για τα BMP-3HEL, εσείς αρνηθήκατε να προμηθευθείτε S-400, όταν ήσαστε η πρώτη χώρα στην οποία προσφέρθηκε το σύστημα.»
Μάλιστα συνεχίζουν λέγοντας πως «Ακόμα και όταν επρόκειτο να μας ζήτησει η Τουρκία το 2008-2009, να αγοράσει Kornet-E για να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Leopard-2, εμείς ρωτήσαμε τον τότε υπουργό Εθνικής Αμυνας Ε.Μεϊμαράκη αν είχε κάποια αντίρρηση στην πώληση και αυτός δεν μας απάντησε ποτέ! Οι διεθνείς σχέσεις δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατες».
Φυσικά, επισήμως, κανείς (Έλληνας και Ρώσος) δεν έχει πει κάτι. Πάντως ο ‘πάγος’ είναι ευδιάκριτος.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.