ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιλντιρίμ: Κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ συνεργάζονται με τρομοκράτες

1 min read

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι η Άγκυρα υπερασπίζεται τα σύνορα του ΝΑΤΟ – Πυρά κατά κρατών-μελών για συνεργασία με τους τρομοκράτες

«Μάχη κατά της τρομοκρατίας» χαρακτήρισε πολλές φορές ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας κατά Κούρδων μαχητών στο Αφρίν, στη βόρεια Συρία.

Μιλώντας στην 54η διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Γιλντιρίμ τόνισε ότι η Τουρκία, υπερασπιζόμενη τα νότια σύνορά της, υπερασπίζεται ταυτόχρονα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. «Άλλα μέλη του ΝΑΤΟ συνεργάζονται, αντιθέτως, με τους τρομοκράτες», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια και, αναφερόμενος στα γενικότερα αποτελέσματα των επιχειρήσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έκανε λόγο για σύλληψη μέχρι τώρα περισσότερων από 10.000 μελών του «Ισλαμικού Κράτους».

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Γκίντερ Κριχμπάουμ σχετικά με τους δημοσιογράφους που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές ακόμη και χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, ο τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του είναι ένα συνταγματικό κράτος δικαίου, όπως η Γερμανία και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί τους κανόνες κράτους δικαίου μιας άλλης χώρας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση