ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη – Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα

1 min read

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης περίπου 400 μεταναστών ανοιχτά της Κρήτης, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για φορτηγό-πλοίο χωρίς πλήρωμα, με σημαία Τουρκίας, το οποίο απέπλευσε από τα τουρκικά παράλια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης διαβουλεύσεις της Αθήνας για την επιστροφή των μεταναστών στην Τουρκία αύριο, Σάββατο. Για την εν εξελίξει επιχείρηση έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια υπουργεία, ενώ για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί που θα διανυκτερεύσουν οι επιβαίνοντες του πλοίου.

Το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες πλέει ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο, μετέδωσε το Open. Νωρίτερα το πλοίο εξέπεμψε σήμα SOS μέσω του 112 και μετά από αρκετές ώρες οι λιμενικές αρχές τους εντόπισαν.

Η πρώτη αναφορά ότι το πλοίο έχει πρόβλημα έγινε το πρωί της Πέμπτης στο Aegean Boat Report που επικοινώνησε με ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στο φορτηγό πλοίο που παρασυρόταν νότια της Ιεράπετρας.

Το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε την επιχείρηση διάσωσης τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και αναμένει, μέχρι και αυτήν την ώρα, εντολές από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το πού θα μεταφερθεί το φορτηγό-πλοίο.

Το πλοίο κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών και προβλημάτων στη μηχανή κατευθύνθηκε προς την Κρήτη, όπου η μηχανή σταμάτησε εντελώς να δουλεύει και έπλεε ακυβέρνητο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί μεταξύ Ιεράπετρας και Χρυσής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη, στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη Φ/Γ πλοίου με σημαία Τουρκίας, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία κατά δήλωση τους απέπλευσαν από την Τουρκία.

Στην εν λόγω επιχείρηση συμμετέχει ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

To εν λόγω Φ/Γ πλοίο, με τη συνδρομή του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., οδηγείται σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.