ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιατί πλέον ακόμα και το Facebook δεν αποκλείει ότι ο COVID-19 διέφυγε από κινεζικό εργαστήριο βιολογικού πολέμου

1 min read

Αλλαγή συνολικής πολιτικής από το Facebook, το οποίο κάνει στροφή 180μοιρών στο θέμα κορωνοϊού αλλά και του «fact checking», καθώς μετά και τη διοίκηση Μπάιντεν υιοθετεί τις θέσεις του Pronews.gr, ότι δηλαδή ο κορωνοϊός πιθανότατα προήλθε από κάποιο εργαστήριο στη Γιουχάν, καθώς δεν θα απαγορεύει πλέον τη δημοσίευση θεωριών, που υποστηρίζουν ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο.

Για να συμβαίνει τόσο μεγάλη «στροφή», συνολικά της αμερικανικής ελίτ προφανώς υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Άλλωστε αποκλείεται ο Τζο Μπάιντεν να έβαζε «διορία» στη CIA αν δεν υπήρχε ενημέρωση ότι τα στοιχεία υπάρχουν. 

Στο πλαίσιο αυτής της στροφής ήταν και η  «αποκάλυψη» του δρ. Φάουτσι – μετά από πιέσεις- πως υπήρχε αμερικανική χρηματοδότηση στο εργαστήριο της Γιουχάν, κάτι για το οποίο το Pronews.gr είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του από τις 12/4/2020! 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με το από πού προήλθε η Covid-19 και κατόπιν διαβούλευσης με ειδικούς της υγείας, δεν θα αποσύρουμε πλέον από τις πλατφόρμες μας τους ισχυρισμούς ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ή κατασκευάστηκε», ανέφερε χθες στον ιστότοπό του ο όμιλος, στον οποίο ανήκει, επίσης, το Instagram.

  • Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιούν 3,45 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp), κάνει πίσω από τους προηγούμενους κανονισμούς του σχετικά με την παραπληροφόρηση την εποχή της Covid-19, τους οποίους είχε επικαιροποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αυτοί προέβλεπαν την απαγόρευση των θεωριών που έκαναν λόγο για «ανθρώπινο χέρι» πίσω από τον ιό. Μία απαγόρευση την οποία εφάρμοζαν σε κάθε χώρα με περίσσια «σπουδή» οι «λογοκριτές» της εταιρίας και εναντίον του Pronews.gr 

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους ειδικούς για να παρακολουθούμε την εξέλιξη της φύσης της πανδημίας και επικαιροποιούμε τακτικά τις πολιτικές μας ανάλογα με τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που εμφανίζονται», εξηγεί το Facebook.

To Pronews.gr από την πρώτη στιγμή, ήταν το μόνο μέσο στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα παγκοσμίως που με πλήθος άρθρων υποστήριξαν ότι ο ιός προήλθε από τα εργαστήρια της Γιουχάν, την ώρα που οι «επιστήμονες» και ο ΠΟΥ όπως αποδεικνύεται παραπληροφορούσαν τον παγκόσμιο πληθυσμό! 

Μάλιστα εξέδωσε και βιβλίο για το θέμα με τίτλο «Βιολογικός πόλεμος από την πανούκλα μέχρι τον COVID-19», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις DNM μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο.

Χαρακτηριστική ήταν και η έκθεση Κινέζωv επιστημόνων που δημοσιεύσαμε τον Μάρτιο του 2020, η οποία κατέρριπτε την βολική θεωρία της «αγοράς της Γιουχάν».

  • Παράλληλα ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε προχθές πως το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων θα είναι νέος ελεγκτής ειδήσεων στην Ελλάδα, σε μία κίνηση που ουσιαστικά  «τελειώνει» την ΜΚΟ «ellinikahoaxes», η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ΜΜΕ και κόμματα για τον τρόπο που «ασκεί» τον συγκεκριμένο ρόλο. 

Η αιτιολογία είναι ότι τα hoaxes δεν είναι fact checker είναι opinion cutters, απαγορεύουν δηλαδή στον οποιονδήποτε να εκφράζει κάποια άποψη που δεν του αρέσει. 

Σε καμία χώρα το facebook δεν έχει δύο fact checkers, κάτι που σημαίνει πως η ΜΚΟ «μετράει μέρες» ως βασιλικός λογοκριτής και σύντομα θα επιστρέψει στο περιθώριο του διαδικτύου όπου και βρισκόταν τόσα χρόνια, πριν αναβαθμιστεί «περιέργως».

Το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, δεν σημαίνει βέβαια θα έχει το αλάθητο του Πάπα αλλά είναι σαφώς πιο έγκυροι από αυτό το ανέκδοτο που λέγεται ellinikahoaxes, αυτή την «παρέα» που βγάζει κάθε χρόνο 400.000 ευρώ το χρόνο για να βγάζει ψευδή τα αληθή. 

Μάλιστα η πρώτη κατάρριψη του AFP, ήταν εναντίον της κυβέρνησης κι αφορούσε τα HOAXES , καθώς  δημοσίευμα του κρατικού ΑΠΕ-ΜΠΕ άφηνε να εννοηθεί πως «Ηoaxes» και AFP θα… συνεργάζονται, κάνοντας λόγω για «ένωση δυνάμεων» κάτι που προφανώς δεν ισχύει. 

Συγκεκριμένα η διευθύντρια του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελλάδα, Chantal Valery, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι το AFP δεν θα έχει καμία συνεργασία με τα ellinika hoaxes. 

Η κ. Valery, μιλώντας στο koutipandoras.gr τόνισε ότι «και οι δύο (AFP και ellinika hoaxes) συνεργαζόμαστε με το Facebook, όμως δεν συνεργαζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε εντελώς ανεξάρτητοι μεταξύ μας». Απαντώντας στο αν έχει υπάρξει κάποια συνεννόηση μεταξύ των δυο fact checkers έστω και για το ποια θέματα θα εξετάζει ο καθένας για την εγκυρότητά τους, η Chantal Valery εξηγεί ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία. «Εμείς θα διαλέγουμε ό,τι θέλουμε, και εκείνοι θα διαλέγουν ό,τι θέλουν. Δεν δουλεύουμε μαζί καθόλου». «Είμαστε τελείως ανεξάρτητοι», σημειώνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Valery φάνηκε να είναι ενήμερη για την κριτική που δέχονται τα ellinika hoaxes για τις μεθόδους ελέγχου που επιβάλλει στο διαδίκτυο. 

Pronews.gr 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.