ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιατί παραβίασε την Εθνική μας κυριαρχία το Oruc Reis την Δευτέρα 10 Αυγούστου;

1 min read

Oruc Reis και Συνθήκη των Σεβρών

Τίποτε δεν κάνει τυχαία ο Ερντογάν και οι νεο-Οθωμανοί της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν βάλει ξεκάθαρα σκοπό να κάνουν πιο δυνατή την χώρα τους, εις βάρος όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και της Συρίας, της Αρμενίας και της Βουλγαρίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Oruc Reis απέπλευσε και ξεκίνησε την δραστηριότητά του στις 10 Αυγούστου, αφού η 10η Αυγούστου είναι η επέτειος της συνθήκης των Σεβρών του 1919 με την οποία η Ελλάδα γινόταν Μεγάλη ελέγχοντας τα στενά των Δαρδανελίων και η Τουρκία περιοριζόταν σε ένα ασήμαντο ασιατικό κράτος. Αυτό οι Τούρκοι δεν το ξεχνούν…

Με την συνθήκη των Σεβρών, η Ελλάδα αποκτούσε την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο καθώς και την Σμύρνη και την ενδοχώρα της και καθίστατο κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πως φτάσαμε από το 1919 των Σεβρών στην καταστροφή του 1922 είναι αποτέλεσμα προδοσιών όχι μόνον Ελλήνων (δυστυχώς και Ελλήνων!), αλλά και των “συμμάχων” μας.

Εκατό και ένα χρόνια μετά την συνθήκη των Σεβρών, οι Οθωμανοί επιστρέφουν και για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι πρωθυπουργός της Ελλάδος της συνθήκης ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η συνθήκη υπεγράφη στις 10 Αυγούστου.

Τρεις μόλις μήνες μετά έγιναν εκλογές και ο Βενιζέλος ηττήθη, όπως ηττήθηκε και το φθινόπωρο του 1945 ο νικητής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Τσώρτσιλ. Αυτά σαν απάντηση σε κάποιους που μας κατηγορούν γιατί τολμούμε να λέμε την Αλήθεια και λιβανίζουν πάντοτε τον λαό για την “σοφή” ψήφο του…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.