ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιατί καθυστερεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις νέες τορπίλες του Πολεμικού Ναυτικού;

1 min read

Με το τουρκικό ερευνητικό να βρίσκεται άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η κυβέρνηση χρονοτριβεί ακόμα και στα πλέον επείγοντα ζητήματα όπως αυτό της απόκτησης των νέων τορπιλών βαρέως τύπου. Σε θεσμικό επίπεδο μολονότι, η Βουλή έδωσε το πράσινο φως εντούτοις απομένει η απόφαση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας) που θα δώσει τη τελική έγκριση ώστε ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος να εξουσιοδοτήσει γραπτώς με εντολή για την ενεργοποίηση του υποπρογράμματος τη ΓΔΑΕΕ με στόχο τη σύναψη σύμβασης για τις γερμανικές τορπίλες. H σύγκλιση ΚΥΣΕΑ είναι το τυπικό σκέλος αλλά είναι πολύ σημαντικό και ουσιώδες ζήτημα από νομικής πλευράς για τη ΓΔΑΕΕ.

Δεδομένου πως η τουρκική προκλητικότητα χτυπά κόκκινο η κυβέρνηση καθυστερεί και χρονοτριβεί ακόμα και στα πιο επείγοντα προγράμματα του ΠΝ. Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο και εθνικά επικίνδυνο.

Το ίδιο ισχύει και για το πρόγραμμα των ΜΕΚΟ που έχει αρκετό δρόμο μπροστά του όπως και για τα τέσσερα νέα πλοία που μέχρι να προκηρυχτεί διαγωνισμός και να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε θεσμικό (ΑΝΣ, ΣΑΓΕ, Βουλή, ΚΥΣΕA)  και γραφειοκρατικό επίπεδο (ΓΔΑΕΕ, ΓΕΝ) θα έχουν περάσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι καθυστερήσεις βέβαια δεν αφορούν μόνον τις τορπίλες αλλά και πλειάδα προγραμμάτων κατεπείγουσας σημασίας (αναφερόμαστε στα προγράμματα Follow On Support πχ των ελικοπτέρων ΝΗ90).

defencereview.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.