ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γιάννος Παπαντωνίου: Τον «έκαψε» συγκατηγορούμενός του! «Έπαιρνα κίτρινους φακέλους με χρήματα»!

1 min read

Στην παραδοχή ότι έβγαζε χρήματα στο εξωτερικό κατόπιν εντολών που του έδινε ο Γιάννος Παπαντωνίου, προχώρησε κατά πληροφορίες ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, ο συγκατηγορούμενος του, επιχειρηματίας.

Ο άνθρωπος αυτός απολογήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο επιχειρηματίας κατέθεσε για τα εν λόγω ποσά πως πίστευε ότι ήταν νόμιμα και ο ίδιος δεν έπαιρνε κάποια αμοιβή για τις εν λόγω συναλλαγές.

Γιάννος Παπαντωνίου: Τι ανέφερε το φιλικό πρόσωπο στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό υποστήριξε ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς πως πίστευε πως τα χρήματα τα οποία μετέφερε στο εξωτερικό ήταν από νόμιμα έσοδα του πρώην υπουργού, καθώς, εκείνη την περίοδο που τον γνώρισε, ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν ένας ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος.

Παράλληλα, φέρεται να ανέφερε ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή καθώς έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος μετά από χρόνια χωρίς να ευθύνεται.

Σε δύο χρόνια, από το 2002 έως το 2003, ο συγκατηγορούμενος του Γ. Παπαντωνίου και της Στ.Κουράκου φέρεται να υποστήριξε ότι έλαβε τμηματικά από τον Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται να τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην Υπουργού στην Κηφισιά.

Το επόμενο βήμα ήταν χρήματα αυτά σε μικρά ποσά να κατατίθενται σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία έφευγαν με προορισμό την Ελβετία και κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην Υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Οι δικαστικές αρχές θεώρησαν πως με βάση τα ευρήματα της δικογραφίας αλλά και όσα ανέφερε ο επιχειρηματίας στην απολογία του ενώνουν επί της ουσίας τη ροή του χρήματος για να συνδέσουν τον αποθανόντα αντιπρόσωπο όπλων Χρ. Μπεκατώρο (της Thales που ηταν υποκαστασκευάστρια του εκσυχρονισμού των φρεγατών) με τον τότε υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.Γιάννος Παπαντωνίου

Το κατηγορητήριο

Τα χρήματα αυτά όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δικαστικές αρχές τα έλαβε ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, από τον αντιπρόσωπο της γαλλικής εταιρίας στην Ελλάδα, μέσω του φιλικού του προσώπου το οποίο φέρεται να λειτουργούσε για λογαριασμό του.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές «διακίνησε στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά συνολικού ύψους τουλάχιστον 4.608.773, 02 ελβετικών φράγκων τα οποία φέρεται ότι έλαβε ως παράνομο περιουσιακό όφελος με μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει την αληθινή προέλευση αυτών, χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα με την τοποθέτηση, διαχείριση, χρησιμοποίηση και διακίνηση μέσω αυτού αυτών των ποσών-παρανόμων εσόδων, με τελικό σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα εν λόγω έσοδα, αποτέλεσμα το οποίο και επεδίωξε».

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι έλαβε από την εταιρία “THALES NEDERLAND B.V.” τουλάχιστον ύψους 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων το οποίο αποτέλεσε μέρος τουλάχιστον του συνολικού χρηματικού ποσού των 4.608.773, 02 ελβετικών φράγκων.

Φωτογραφίες: newsit.gr / Eurokinissi

Δημοσίευση στα Social Media