ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Για σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στη Βοσνία μιλούν τουρκικά ΜΜΕ

1 min read

Απετράπη σύμφωνα με πηγή της τουρκικής αντικατασκοπείας – Ποιοι ειδοποίησαν τις αρχές της Άγκυρας

Σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να απετράπη την τελυταία στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και κρατών των Βαλκανίων διενεργούν έρευνα για τις πληροφορίες, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο πηγή στην τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπείας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ έγραψε στο Twitter ότι «γνωρίζουμε πως υπάρχουν ορισμένοι κύκλοι που ανησυχούν» διότι «έχουμε έναν τόσο ισχυρό ηγέτη» και αυτός είναι ο λόγος που «θέλουν να τον δολοφονήσουν», ωστόσο «ο πρόεδρός μας δεν είναι κάποιος που θα φοβηθεί εξαιτίας τέτοιων απειλών και θα αλλάξει πολιτική» και «όσοι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα είναι ανόητοι».

Η πληροφορία αποκαλύφθηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν στη Βοσνία, σήμερα Κυριακή και φέρεται να διαβιβάστηκε στις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών από την αντικατασκοπεία της ΠΓΔΜ, που την έλαβε από Τούρκους που ζουν στη χώρα. Οι τελευταίοι φέρονται να ενημέρωσαν ότι μια ομάδα Τούρκων πολιτών σχεδιάζουν δολοφονική επίθεση κατά του Ερντογάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu και δυτικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν τις αντίστοιχες τουρκικές για μια παρόμοια απειλή κατά του Τούρκου Προέδρου στη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής του στα Βαλκάνια. Λεπτομέρειες αναφορικά με την ημερομηνία, την τοποθεσία και τη μέθοδο της δολοφονικής επίθεσης δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει.

Στη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Βοσνία ο Ερντογάν θα έχει επαφές με τον Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, μέλος της τριμερούς προεδρίας της χώρας, ενώ θα απευθύνει και προεκλογική ομιλία.

Η φιέστα του Τούρκου προέδρου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βοσνία. Αρκετές χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Γερμανίας απαγόρευσαν τέτοιες συγκεντρώσεις στην εκστρατεία για το περσινό δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση. Σύμφωνα με βοσνιακά ΜΜΕ περίπου 20.000 άτομα αναμένεται να δώσουν το παρών στην ομιλία του Ερντογάν στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο του Σαράγεβο, όπου τοποθετήθηκαν από χθες δύο τεράστιες αφίσες του Ερντογάν και του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.