ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Για πρώτη φορά Ισραηλινοί επιστήμονες προειδοποιούν: Οι συνεχείς δόσεις θέτουν σε μόνιμο κίνδυνο το ανοσοποιητικό

1 min read

Σε σύγχυση η κυβέρνηση του Ισραήλ  αναφορικά με την 4η δόση για τον κορωνοϊό και αν πρέπει να χορηγηθεί τελικά ή όχι.

Ενώ αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι αρμόδιες αρχές του Ισραήλ, ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να αναβάλουν τα προγραμματισμένα ραντεβού για τη χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου που θα ξεκινούσαν σήμερα  Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα στην χορήγηση της 4ης δόσης τουλάχιστον στις ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο, αρχίζουν (ίσως για πρώτη φορά από την έναρξη των εμβολιασμών) να διατυπώνονται ισχυρές επιφυλάξεις από ισραηλινούς επιστήμονες.

Όπως αναφέρουν οι NYT ορισμένοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι το σχέδιο της μαζικής χορήγησης της 4ηξς δόσης θα μπορούσε να αποτύχει, επειδή οι πάρα πολλοί εμβολιασμοί  μπορεί να προκαλέσουν κόπωση του ανοσοποιητικού συστήματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τόσο τον κορωναϊό όσο και άλλες απλές παθήσεις.

https://twitter.com/AcademicLounge/status/1475184561504063491?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1475184561504063491%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fygeia%2F1044676_syghysi-sto-israil-den-xeroyn-ti-na-kanoyn-me-tin-4i-dosi-tha-kindyneysei

Μερικά μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης εξέφρασαν αυτή την ανησυχία τους σε σχέση με τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια γραπτή περίληψη της συζήτησης που έλαβαν, όπως αναφέρουν  οι New York Times.

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett, έχει καταστήσει σαφές πάντως ότι υποστηρίζει μια τέταρτη δόση και ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz πρότεινε ότι ένας νέος γύρος ενισχυτών εμβολίων θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι την Κυριακή.

Την ίδια ώρα τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Channel 13 του Ισραήλ, ο διευθυντής του Υπουργείου Υγείας ανέφερε πως ενδέχεται να μην εγκρίνει τις πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις καθώς εκκρεμούν περαιτέρω δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η νοσηλεία από τη νέα παραλλαγή Όμικρον είναι μικρότερα απ΄ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα ο Nachman Ash, γενικός διευθυντής του υπουργείου, είπε πως δεν έχει ακόμη εγκρίνει την 4η δόση καθώς αναμένονται δεδομένα από τη Βρετανία που αποδεικνύουν πως η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια από το στέλεχος Δέλτα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.