Τρ. Ιούν 2nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γηροκομείο- κολαστήριο στην Αγία Παρασκευή

1 min read

Στην σφράγιση παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στην Αγία Παρασκευή, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα χρειάστηκε ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι διέμεναν σε αυτόν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όταν ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, αφήνοντας τους 14 ηλικιωμένους ασθενείς χωρίς θέρμανση και σίτιση.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων με όνομα «Η Τρίτη Ηλικία» λειτουργούσε παρά τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί από την Περιφέρεια Αττικής (έφταναν πάνω από 150.000 ευρώ)

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου που στεγαζόταν το γηροκομείο, να επιδώσει έξωση στον ιδιοκτήτη και αφού υγειονομικές υπηρεσίες της διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά τις άθλιες συνθήκες, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον ιδιοκτήτη της μονάδας για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

Ο ιδιοκτήτης εξαφανίστηκε, ενώ πήρε μαζί του και όλα τα έγγραφα και εγκατέλειψε μόνους τους ηλικιωμένους

Όπως αναφέρεται οι 14 ηλικιωμένοι, ζούσαν για πολλές εβδομάδες χωρίς την παραμικρή υγειονομική φροντίδα, θέρμανση, σίτιση αλλά και καθαριότητα.

Μετά την διάσωση τους οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και εν συνεχεία στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος συντόνισε ολόκληρη την επιχείρηση δήλωσε: «Σήμερα δόθηκε τέλος στο, χωρίς υπερβολή, μαρτύριο 14 ανθρώπων από έναν ιδιώτη που εκμεταλλευόταν συστηματικά την αδυναμία ή την αδιαφορία των συγγενών τους. Η σημερινή εκκένωση και σφράγιση ενός κολαστηρίου, όπως είχε εξελιχθεί αυτή η παράνομη μονάδα, δείχνει τη μηδενική ανοχή της Περιφέρειας Αττικής σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο ή αδυναμία. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου οργάνωσε με τους Υπουργούς κ.κ. Φωτίου και Πολάκη μια πραγματική επιχείρηση διάσωσης. Για μας όμως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει.

»Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιδιοκτήτη της Επιχείρησης και την Κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΦΗ κάτι το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι σε εξέλιξη»

πηγη tanea.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.