ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανικά ΜΜΕ κατά Τσίπρα! Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ μήνας και οι εκλογές το… φθινόπωρο…

1 min read



Οι Έλληνες στην τελική ευθεία
Στο άλυτο θέμα του ελληνικού χρέους εστιάζει η ελβετική Neue Zürcher Zeitung. Παραπέμποντας στην ξεχωριστή δήλωση του ΔΝΤ το βράδυ του Σαββάτου, η εφημερίδα σημειώνει ότι οι θεσμοί απέχουν ακόμη πολύ από την επίτευξη συμφωνίας στο μείζον αυτό ζήτημα:

«(Σύμφωνα με το Ταμείο) Οι συζητήσεις για τις αναγκαίες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους συνεχίζονται […]. Οι Ευρωπαίοι καλούνται τώρα να αποφασίσουν εάν θα υπαναχωρήσουν σε σημαντικό βαθμό έναντι του Ταμείου ή εάν θα προτιμήσουν να μην συμμετέχει τελικά το Ταμείο πλήρως». Όπως σχολιάζει η ελβετική εφημερίδα «το ερώτημα αυτό παραμένει εδώ και καιρό αναπάντητο επειδή ορισμένες σκληροπυρηνικές χώρες, όπως η Γερμανία, δεν είναι διατεθειμένες να δεχτούν ούτε το ένα ούτε το άλλο».

«Νέα μέτρα περικοπών – Ελλάδα και πιστωτές ανακοινώνουν συμφωνία», επιγράφεται σχετική δημοσίευση στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel που σημειώνει: «Τον Αύγουστο εκπνέει το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Τι θα ακολουθήσει μετά; Προφανώς η χώρα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της».

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF αναφέρει στην ιστοσελίδα του ενημερωτικού μαγκαζίνου της heute : «Οι Έλληνες οδεύουν προς την τελική ευθεία: το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ύψους δις ολοκληρώνεται τον Αύγουστο. Αμέσως μετά η Αθήνα θέλει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.