ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανία: «Τα όπλα πρέπει να σιωπούν!» – Η αριστερή πτέρυγα του SPD ζητά ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία

1 min read

Πέντε Γερμανοί βουλευτές και τρεις ευρωβουλευτές του SPD ζητούν τερματισμό του πολέμου
Ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζουν επίσης τον μεσολαβητικό ρόλο της Κίνας και προειδοποιούν κατά της προμήθειας βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία
Η αριστερή ομάδα πολιτικών του SPD καλεί τη Γερμανία να ξεκινήσει μια διπλωματική πρωτοβουλία με στόχο την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το κανάλι N-TV, η πρόταση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από πολλά γερμανικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των Σοσιαλδημοκρατών.

«Πρέπει να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό ως σημείο εκκίνησης για συνολικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», λέει το κάλεσμα από την αριστερά των Σοσιαλδημοκρατών που ονομάζεται «Τα όπλα πρέπει να σιωπούν!».

Μια ριζική βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα είναι δυνατή μόνο στην εποχή που θα έρθει μετά τον σημερινό ηγεμόνα Putin, παραδέχονται οι συγγραφείς στο κείμενο.

Αναγνωρίζουν επίσης το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα.
Ωστόσο, «με βάση την αναγνώριση των πραγματικοτήτων που δεν αρέσουν σε κάποιους, πρέπει να βρεθεί ένα modus vivendi με τη ρωσική κυβέρνηση, που θα αποκλείει την περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου», ζητούν οι εκπρόσωποι του SPD.

Για αυτό, κατά τη γνώμη τους, είναι απαραίτητη μια συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
Μεταξύ των πολιτικών του SPD που υπέγραψαν την έκκληση είναι οι βουλευτές της Bundestag Jan Dieren, Rainer Keller, Tina Rudolf, Caroline Wagner και Jens Paik, οι ευρωβουλευτές Dietmar Köster, Constanze Krell και Joachim Schuster, αρκετοί βουλευτές των κρατικών κοινοβουλίων, ο πρώην δήμαρχος της Βρέμης Carsten Sieling, πρόεδρος του SPD από τη Βρέμη Reinhold Wetjen, καθώς και ο δήμαρχος της Ντόρτμουντ Τόμας Βεστφάλ.

Ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζουν επίσης τον μεσολαβητικό ρόλο της Κίνας και προειδοποιούν κατά της προμήθειας βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία. Αντίθετα, θεωρούν απαραίτητο να κάνουν μια νέα προσπάθεια για μια «παγκόσμια πολιτική ύφεσης».

«Όποιος θέλει ειρήνη θα πρέπει τώρα να υποστηρίξει την Ουκρανία τόσο πολιτικά και στρατιωτικά ώστε η Ρωσία να αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μάικλ Ροθ, ειδικός εξωτερικής πολιτικής του SPD, αντίθετα.

Οι νέοι σοσιαλιστές απομακρύνθηκαν επίσης από την έκκληση της αριστερής πτέρυγας του κόμματος. «Το Κίεβο αποφασίζει πότε θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. Το να απαιτείς από τη Γερμανία να σωπάσουν τα όπλα σημαίνει έλλειψη συμπόνιας», ανέφερε η οργάνωση νεολαίας του SPD στο Twitter.
Πολιτικοί από το CDU / CSU και τους Πράσινους δήλωσαν έκπληκτοι με μια τέτοια πρωτοβουλία εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.