ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανία: «Μαύρη μέρα» για τον έλεγχο των εξοπλισμών η αποχώρηση από τη συνθήκη INF

1 min read

«Μαύρη μέρα» για τον έλεγχο των εξοπλισμών χαρακτηρίζει στο κύριο άρθρο της σήμερα η γερμανική καθημερινή εφημερίδα «Saechsische Zeitung» την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τη συνθήκη για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς (INF).

Το κύριο άρθρο της SZ στη σαββατιάτικη της έκδοση αναφέρει:

«Αυτή η ημερομηνία θα μείνει στην Ιστορία ως μια μαύρη μέρα για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τον αφοπλισμό. Επιβεβαιώνοντας τους φόβους, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την INF».

Δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι η συνθήκη είχε ατέλειες. Αντικατόπτριζε τη διαμόρφωση πολιτικών ασφάλειας που υπερίσχυσαν κατά την τελική φάση του Ψυχρού Πολέμου. Θεωρούμενη από την οπτική αυτή, δεν είναι πλέον επίκαιρη.

Ως εκ τούτου, προσπάθειες για την ανανέωσή της χρειάζονται να γίνουν. Ο τερματισμός της είναι ο λάθος δρόμος. Επειδή, χωρίς αυτήν, αίρεται ο φραγμός για μια κούρσα πυρηνικού εξοπλισμού.

Αν η κούρσα επανεκιννήσει, προπαντός η ασφάλεια των Ευρωπαίων θα τεθεί σε κίνδυνο – όπως τη δεκαετία του 1980 όταν από κοινού ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση είχαν αναπτύξει πυραύλους μέσου βεληνεκούς σε γερμανικό έδαφος».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.