ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Νοέμβριο

1 min read

Οι παραγγελίες στα γερμανικά εργοστάσια μειώθηκαν τον Νοέμβριο, δείχνοντας ότι οι βιομηχανίες της χώρας εξακολουθούν να δυσκολεύονται, παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις για το οικονομικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, η ζήτηση υποχώρησε κατά 5,3% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg που έβλεπαν πτώση 0,5%.

Η πτώση οφείλεται στη μείωση των παραγγελιών από το εξωτερικό, και κυρίως από την ευρωζώνη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Έρευνες σε διευθυντές αγορών από την S&P Global αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η ύφεση της μεταποιητικής βιομηχανίας στη Γερμανία υποχωρεί, αν και τα στοιχεία συνέχισαν να υποδεικνύουν συρρίκνωση. Η ζήτηση εξακολουθεί να επιβαρύνεται από την αβεβαιότητα και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων μεταξύ των πελατών.

Οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες εξαιτίας της ανατροπής στους περιορισμούς για τον κορονοϊό στην Κίνα, έναν από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές εξαγωγές μειώθηκαν ήδη κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα τον Νοέμβριο, με εκείνες προς την Κίνα να υποχωρούν κατά 1,5%.

Πηγή capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.