ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γερμανία: Αμετανόητη δηλώνει η Μέρκελ για την ενεργειακή πολιτική με τη Ρωσία

1 min read

Αμετανόητη εμφανίστηκε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με την ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε κατά τα 16 χρόνια της εξουσίας της, μια πολιτική που τοποθέτησε τη Ρωσία σε έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές φυσικού αερίου της χώρας της και σύμφωνα με επικριτές, άφησε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να εξαρτάται σε υπερβολικό βαθμό από το ρωσικό αέριο.

«Πάντα ενεργείς με βάση την χρονική στιγμή που βρίσκεσαι», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα όταν ρωτήθηκε για την προσέγγιση της κυβέρνησής της απέναντι στη Ρωσία. «Από αυτή την άποψη, δεν μετανιώνω καθόλου για αποφάσεις, μάλλον, πιστεύω ότι ήταν σωστό από την οπτική γωνία της εποχής», και πρόσθεσε ότι το φθηνό ρωσικό αέριο επέτρεψε στη Γερμανία να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών και του άνθρακα.

«Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία ήταν ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας», πρόσθεσε η Μέρκελ.

«Δεν μετανιώνω καθόλου για τις αποφάσεις που ελήφθησαν», συμπλήρωσε, λέγοντας επίσης ότι «δεν έχει αλλάξει γνώμη» αναφορικά με την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος, το 55% των γερμανικών εισαγωγών φυσικού αερίου προήλθε από τη Ρωσία, συνέπεια των ενισχυμένων εμπορικών δεσμών της Μέρκελ με τη Μόσχα και της υποστήριξής της προς τον αμφιλεγόμενο αγωγό Nord Stream 2, ακόμη και μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Πηγή: The Associated Press, AFP

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.