ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γεωργιάδης Οι εισπρακτικές να σεβαστούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

1 min read

Σαφές μήνυμα στους πολίτες να καταγγείλουν παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών έστειλε από τη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων καλώντας  τις τράπεζες και τις εισπρακτικές να σεβαστούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Απαντώντας σε ερώτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου του Κινήματος Αλλαγής για απαράδεκτες οχλήσεις εισπρακτικών σε οφειλέτες εν μέσω πανδημίας ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το μορατόριουμ με τις τράπεζες έληξε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 31/12/2020 και ότι πλέον νομίμως τηλεφωνούν για οφειλές. 

Παρά ταύτα ο Υπουργός επεσήμανε ότι άλλο αυτό και άλλο οι εισπρακτικές να τηλεφωνούν δέκα φορές την ημέρα και να παραβιάζουν τους κανόνες. “Είναι άλλο όμως οι παραβάσεις των εισπρακτικών και άλλο να πουν κάποιοι ότι βρήκαμε ευκαιρία να πιστολιάσουμε τα χρέη. Διότι αν συμβεί αυτό θα ξαναφτάσουμε σε περιόδους Μνημονίου” είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Καταλήγοντας ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν και κυρίως τις πληρωμές εκ μέρους της κυβέρνησης τοκοχρεολυσίων δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

 Χαρακτήρισε μάλιστα ως αισιόδοξο το ότι ένας στους δύο συνέχιζε να πληρώνει κανονικά τις δόσεις των δανείων υπενθυμίζοντας πως όταν οφειλέτης επικαλεστεί αδυναμία πληρωμής η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να προτείνει εναλλακτική μειωμένη πληρωμή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.