ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Μαΐου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γελάνε και τα μουστάκια του Τσαβούσογλου μετά την επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα F-16

1 min read

Μετά τα καλοπιάσματα των ΗΠΑ, έτρεξαν και οι Εγγλέζοι να άρουν τους περιορισμούς στις εξαγωγές προς την Τουρκία

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Τσαβούσογλου μετά την εξέλιξη με τα F-16, τα οποία ουσιαστικά προσπαθεί να ξεμπλοκάρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με επιστολή του προς το Κογκρέσο. Και φυσικά έχει κάθε λόγο να γελάνε και τα μουστάκια του αφού και τσαμπουκάδες κάνει στην περιοχή μας και απειλεί, αλλά οι σύμμαχοι κανακεύουν την Άγκυρα.

Έτσι λοιπόν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, όπου μετέβη για τη συνάντηση του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αγορά νέου τύπου F-16. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τον κάλεσε στην Ουάσιγκτον!

«Οι διαπραγματεύσεις για τα F-16 συνεχίζονται και προχωρούν θετικά. Η επιστολή που στάλθηκε στο Κογκρέσο είναι σημαντική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τους S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία, αλλά αναγνωρίζουν ότι η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας είναι ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ», δήλωσε.

Και βέβαια δεν παρέλειψε να θέσει δημόσια τις απαιτήσεις της Άγκυρας, σε αντίθεση με την δική μας εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ότι της πουν οι σύμμαχοι. Είπε λοιπόν ο Τσαβούσογλου:

«Έχουμε διαφορές απόψεων με τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η υποστήριξη που δίνουν οι ΗΠΑ στο PKK είναι θέμα ασφάλειας για εμάς. Ο Μπάιντεν έκανε μια πρόταση κατά την συνάντηση του με τον Πρόεδρό μας. Ο Μπλίνκεν με προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον για να πραγματοποιήσω μια συνάντηση σε επίπεδο του Υπουργών Εξωτερικών. Θέλουμε αυτή η συνάντηση να έχει αποτέλεσμα».

Και ενώ οι ΗΠΑ μπαίνουν σε νέα εποχή στις σχέσεις τους με την Τουρκία, η Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τραςανακοίνωσε στον Τσαβούσογλου ότι αίρονται οι περιορισμοί στις εξαγωγές προς την Τουρκία«Είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό. Θέλουμε να αναπτύξουμε συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο στον τομέα των στρατιωτικού και αμυντικού εξοπλισμού και της ενέργειας», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δημοσίευση στα Social Media