ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΓΕΑ: «Δεν υπάρχει κάμερα που να κατέγραψε την πτώση του Mirage 2000-5» – Μήπως «καταρρίφθηκε στη Μύκονο από υποβρύχιο»;

1 min read

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορία διέψευδαν ότι υπάρχει βίντεο στα χέρια της επιτροπής διερεύνησης της υπόθεσης συντριβής του Mirage 2000-5 και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

Υποτίθεται, σύμφωνα με τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν την είδηση, ότι «το βίντεο προέρχεται από το καταγραφικό του δεύτερου αεροσκάφους που ακολουθούσε τον μοιραίο πιλότο και καταγράφει όλη την πτήση του ζεύγους των Mirage 2000-5 και τις τελευταίες σκηνές της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο», αλλά τέτοια κάμερα απλά δεν υπάρχει στα Mirage 2000-5.



Το μόνο που υπάρχει στο δεύτερο Mirage 2000-5 είναι το καταγραφικό του Head Up Display (HUD), αλλά το περιεχόμενό του αφορά ακριβώς αυτό που «βλέπει» το HUD και μόνο (στοιχεία στόχου, κατεύθυνσης αεροσκάφους, εγκλωβισμός εχθρικών μαχητικών σε παραμέτρους βολής κλπ.).

Καμία σχέση με καταγραφή περιβάλλοντος χώρου και αεροσκαφών, φίλιων ή εχθρικών, εκτός της πολύ στενής γωνίας που «βλέπει».

Το όλο θέμα εντάσσεται στο «ράδιο αρβύλα» που ξεκίνησε χθες με κάποιον αλήτη στη Τουρκία που ανέβασε στο youtube ένα απόσπασμα από συντριβή στην θάλασσα ενός Eurofighter EF-2000 σε αεροπορική επίδειξη και το παρουσίασε ως «Η πτώση του ελληνικού Mirage 2000 στο Αιγαίο»,συνεχίστηκε με τις εν Ελλάδι απιθανότητες περί «Της προσπάθειας του Mirage να προσγειωθεί στη Μύκονο» ενός κατοίκου της Μυκόνου (εκεί «κατάλαβε» ο κάτοικος ότι «κάτι δεν πάει καλά με το Μirage…), η απιθανολογία κτύπησε «pic» σήμερα με κάποιον «αναλυτή» που διέκρινε «ως πιθανό να έχει… καταρριφθεί από πύραυλο υποβρυχίου το Mirage» και πάει λέγοντας.

Και μη χειρότερα…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.