ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Gatestone Institute: Έτοιμη για… πόλεμο η Τουρκία – Δεν αποτελεί μυστικό, η επιθυμία για εισβολή στην Ελλάδα – Πως θα αντιδράσει η Δύση;

1 min read

Ένας από τους βασικούς στόχους της Τουρκίας φαίνεται να είναι η Ελλάδα… Σε αυτή την περίπτωση, η Δύση θα εγκαταλείψει την Ελλάδα;

«Έτοιμη για πόλεμο, η Τουρκία».

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Uzay Bulut, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute και περιγράφει τα σχέδια του Recep Tayyip Erdogan αλλά και την πρόθεση του να βάλει υπό την τουρκική ομπρέλα ελληνικά νησιά.

«Η επιθυμία της Τουρκίας να εισβάλει στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς μυστικό. Από το 2018 τουλάχιστον, τόσο η τουρκική κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ανοιχτά να καταλάβουν τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Τουρκία. Αν συνέβαινε μια τέτοια επίθεση, η Δύση θα εγκαταλείψει την Ελλάδα;» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο.

Η Ελλάδα, βασικός στόχος της Τουρκίας

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή εμπλέκεται σε αρκετές διεθνείς στρατιωτικές συγκρούσεις, τόσο εναντίον των γειτόνων της όπως η Ελλάδα, η Αρμενία, το Ιράκ, η Συρία και η Κύπρος, όσο και εναντίον άλλων εθνών όπως η Λιβύη και η Υεμένη.

«Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας αποσταθεροποιεί όλο και περισσότερο όχι μόνο πολλά έθνη, αλλά και την περιοχή. Επιπλέον, το καθεστώς Erdogan στοχεύει στρατιωτικά τη Συρία και το Ιράκ, στέλνοντας τους Σύρους μισθοφόρους του στη Λιβύη για να καταλάβει το Λιβυκό πετρέλαιο και συνεχίζει, όπως συνήθως, να παρενοχλεί την Ελλάδα» αναφέρεται στο άρθρο.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της Τουρκίας φαίνεται να είναι η Ελλάδα» επισημαίνεται σε άλλο σημείο του άρθρου όπου γίνεται αναφορά στην παρουσία του Oruc Reis στο Αιγαίο. Σε αυτό το σημείο επικαλείται δημοσίευμα της Καθημερινής, όπου αναφέρεται: «Υπήρξαν ανησυχίες για πιθανή τουρκική επέμβαση στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί μια συμφωνία για την οριοθέτηση μιας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που επί του παρόντος συζητείται μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών».

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, «η πορεία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισε στις αρχές Ιουλίου, αμέσως μόλις η χώρας μετέτρεψε την Αγία Σοφία, που κάποτε ήταν ο πιο σημαντικός ελληνικός καθεδρικός ναός, σε τζαμί. Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, συνέδεσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας με μια υπόσχεση για “απελευθέρωση του τζαμιού Αλ Άκσα” στην Ιερουσαλήμ».

Στις 21 Ιουλίου, οι εντάσσεις κλιμακώθηκαν ξανά μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι σχεδιάζει να συνδέσει σεισμικές έρευνες σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε μια θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Τα ονόματα των πλοίων εξερεύνησης

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Τουρκία δεν αφήνει τίποτα στην… τύχη, καθώς ακόμα και τα όνοματα που έχουν δοθεί στα πλοία εξερεύνησης φυσικού αερίου είναι προσεκτικά επιλεγμένα.

Το όνομα του βασικού πλοίου που χρησιμοποιεί η Τουρκία για σεισμικές “έρευνες” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι: Oruç Reis. Ο Reis ήταν ναύαρχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που συχνά εισέβαλε στις ακτές της Ιταλίας και στα νησιά της Μεσογείου που ελέγχονταν ακόμη από χριστιανικές δυνάμεις.

Άλλα σκάφη εξερεύνησης και γεώτρησης που χρησιμοποιεί ή σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Τουρκία στα ελληνικά χωρικά ύδατα πήραν το όνομα τους από Οθωμανούς σουλτάνους που στόχευαν την Κύπρο και την Ελλάδα σε αιματηρές στρατιωτικές εισβολές.

Σε αυτά περιλαμβάνονται το γεωτρητικό πλοίο Φατίχ «ο κατακτητής» ή ο Οθωμανός Σουλτάνος Μεχμέτ Β, ο οποίος εισέβαλε στην Κωνσταντινούπολη το 1453.

Το γεωτρητικό πλοίο Yavuz, «το αποφασιστικό», ή ο Σουλτάνος Σελίμ Α΄, ο οποίος ηγήθηκε της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την εισβολή στην Κύπρο το 1571,Επίσης είναι και το Kanuni, “ο νομοθέτης” ή ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν, που εισέβαλε σε μέρη της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και στο ελληνικό νησί της Ρόδου

.www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.