ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γαλλική υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων Υπάρχει κίνδυνος θρόμβωσης από το εμβόλιο της AstraZeneca Πέθαναν νέοι άνθρωποι

1 min read

Η γαλλική υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων στη Γαλλία επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δύναται να προκαλέσει θρόμβωση και μάλιστα σε νεαρούς ανθρώπους χωρίς βεβαρημένο ιστορικό, κάποιοι από τους οποίους κατέληξαν. 

ΠΗΓΗ pronews.gr

Παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει σε αυτό κι αρνείται να παραγγείλει άλλα εμβόλια, όπως το ασφαλές ρωσικό (που παραγγέλνει μέχρι και το Βερολίνο),  προτιμώντας να εμβολιάσει τον πληθυσμό με αμφιβόλου ασφάλειας εμβόλια παρά να δυσαρεστήσει Βρυξέλλες & Ουάσιγκτον αλλά και την ίδια την AstraZeneca για χάρη της οποίας μάλιστα (σε μία περίεργη κίνηση) «χάρισε» μέχρι και εμβόλια της Moderna. 

Γιατί τέτοια επιμονή στη συγκεκριμένη εταιρία άραγε; 

Η επιβεβαίωση της ANSM έγινε μετά τη γνωστοποίηση νέων περιστατικών που καταγράφηκαν στη χώρα. 

Η ANSM, υπογραμμίζοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «εντοπίστηκαν 9 περιστατικά θρομβώσεων στις μεγάλες αρτηρίες, κυρίως στον εγκέφαλο, που μπορεί να σχετίζονται με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων στο αίμα».

Πρόκειται για 6 περισσότερα ανάλογα συμβάντα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Μεταξύ των 9 περιστατικών, τα δύο ήταν θανατηφόρα και αναφέρθηκαν στο χρονικό διάστημα από τις 12 έως τις 18 Μαρτίου. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ένας φοιτητής από τη Ναντ, που πέθανε στις 18 Μαρτίου, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ANSM, στην οποία τονίζεται ότι συνεχίζεται η κλινική έρευνα ως μέρος δικαστικής έρευνας. 

Σημειώνεται ότι τα περιστατικά θρομβώσεων έλαβαν χώρα, κατά μέσο όρο, 8,5 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, σε άτομα χωρίς προηγούμενο ιστορικό ασθενειών. Τα 7 από τα τα 9 άτομα ήταν κάτω των 55 ετών, ενώ μόλις τα 2 ήταν άνω.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ANSM ανακοίνωσε ότι συνιστά το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ανθρώπους άνω των 55 ετών καθώς μέχρι τώρα η πλειονότητα των περιστατικών θρομβώσεων έχουν σημειωθεί σε νεαρότερες ηλικίες. 

Συνολικά, 1,4 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca  χορηγήθηκαν στη Γαλλία μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Από αυτά, σε 5.700 περιπτώσεις καταγράφηκαν παρενέργειες, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα αφορούσαν συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, συχνά μεγάλης έντασης (πυρετός και πονοκέφαλος), καθώς και μυϊκούς πόνους. 

Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία αντάλλαξε 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Moderna (τις οποίες χάρισε στη Γερμανία) με τα φτηνά εμβόλια της AstraZeneca δεν πτοείται καθόλου και συνεχίζει να τους εμβολιάζει όλους με «ό,τι κάτσει». 

Επίσης τη στιγμή που όλες οι χώρες, μέχρι και το Βερολίνο, παραγγέλνουν τα ασφαλή ρωσικά εμβόλια Sputnik-V, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να το κάνει προτιμώντας να εμβολιάσει τον πληθυσμό με εμβόλια αμφιβόλου ασφάλειας παρά να «δυσαρεστήσει» την Ουάσινγκτον! 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.