ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γαλλική επιχείρηση εξάλειψης τζιχαντιστών-Τούρκων στην Β. Αφρική

1 min read

Συντονισμός Γαλλίας-ΗΑΕ

Η Γαλλία ξεκινά στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό την εξάλειψη τζιχαντιστών-Τούρκων στην Β. Αφρική και με την βοήθεια των ΗΑΕ.

  • Για το σκοπό αυτόν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ξεκινήσει πτήσεις υλικοτεχνικών συστημάτων τους για να στηρίξουν τις προσπάθειες της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία της Γαλλίας, για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά μήκος της περιοχής της Αφρικής Σαχέλ (Βόρεια Αφρικής)», ανακοίνωσε χθες το υπουργείο άμυνας των Εμιράτων.

«Η πρώτη πτήση αναχώρησε από το Αμπού Ντάμπι, παρουσία του Διοικητή Κοινών Επιχειρήσεων, Saleh Mohammad Saleh Al-Ameri και του Γάλλου Πρέσβη στα ΗΑΕ, Xavier Chatel», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

  • Ο Al-Ameri, δήλωσε ότι τα ΗΑΕ ήταν «πρόθυμα να βοηθήσουν στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή του Σαχέλ».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρέσβης χαιρέτισε αυτό που χαρακτήρισε ως «υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και της Γαλλίας για επαναφορά της σταθερότητας στην περιοχή του Σαχέλ».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει αρκετές πτήσεις για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, δεδομένης της εκτεταμένης περιφερειακής και διεθνούς ανθρωπιστικής εμπειρίας», επεσήμανε ο Al-Ameri.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, έχει ορκιστεί πριν μερικούς μήνες ότι θα εντείνει τις προσπάθειές των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων για «αποκεφαλισμό» όλων των φιλότουρκων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Βόρειο Αφρική.

Ο ίδιος είχε τονίσει μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει άμεση μείωση της στρατιωτικής παρουσίας της Γαλλίας στην περιοχή, αλλά θα γίνει έκκληση για την συμμετοχή και άλλων χωρών στην κοινή δύναμη της ΕΕ.

Ο Μακρόν έχει προειδοποίησε όλες τις οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και που υποστηρίζουν το ακραίο Ισλάμ και τη μουσουλμανική αδελφότητα, ότι θα γίνουν στόχος της δύναμης Tahuba (ειδικής πολυεθνικής δύναμης με επικεφαλής την Γαλλία).

  • Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει σύντομα την ενίσχυση με χιλιάδες Γάλλους και άλλους στρατιώτες της ειδικής δυνάμεως για την Βόρεια Αφρική.

Η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στην περιοχή, η οποία ξεκίνησε το 2013, είναι δαπανηρή και ο Μακρόν έχει ζητήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση της κοινής δύναμης από την ΕΕ, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Σαχέλ. Ο ίδιος τόνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή άλλων χωρών.

Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλίδα ΥΠΑΜ είχε αναφερθεί παλαιότερα στην κοινή δύναμη της ΕΕ, στην οποία υποψήφια ήταν και η Ελλάδα.

Γαλλία και ΗΠΑ επικεντρώνονται στην Βόρεια Αφρική πλέον αφού εκεί διακυβεύονται τεράστια γεωπολιτικά, ενεργειακά και άλλα συμφέροντα, και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί καλή είδηση για την Τουρκία και τις δυνάμεις της στη Λιβύη.
   
Αργά ή γρήγορα οι Τούρκοι θα δουν Γάλλους και Αμερικανούς τόσο στην Λιβύη όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που δρουν οι ίδιοι, αφού όλα πλέον αλλάζουν μετά την εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.