ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γαλλικά ΜΜΕ: Δύο υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες δανείζει η Γαλλία στην Ελλάδα

1 min read

Δύο υπεσύγχρονες  φρεγάτες δανείζει η Γαλλία στην Ελλάδα σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ που αναφέρονταν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δανεισμός αφορά 2 γαλλικές φρεγάτες Φρεμ που ναυπηγήθηκαν το 2019 την Αλσατία και την Λωρένη.

Είναι εξαιρετικές τον αντιυποβρυχιακό πόλεμο, έχουν μεγάλη ταχύτητα που φτάνουν τους 27 κόμβους ενώ μπορούν να φέρουν συστήματα που θέλει το πολεμικό ναυτικό και για τα οποία έχουν συζητήσει και για τις φρεγάτες Μπελχαρά.

Κατά την δι;aρκεια του τηλεφωνήματος των 2 υπουργών συζητήθηκαν και τα Ραφάλ, τα 18 για τα οποία ενδιαφέρεται η Αθήνα, μένει να οριστικοποιηθεί η αναλογία νέων προς μεταχειρισμένα ενώ συζητήθηκε και το δόγμα αμυντικής συνδρομής το οποίο προβλέπει την στρατιωτική υποστήριξη της μιας χώρας στην άλλη σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής.

Ο «πυρετός» διαπραγματεύσεων σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο συνεχίζεται προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν την Πέμπτη για τα εξοπλιστικο πρόγραμμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει καθημερινή επικοινωνία με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Στη λίστα που θα θα έχει μαζί του ο Μητσοτάκης σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ περιλαμβάνονται 2 άξονες:

Ο πρώτος αφορά την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των mirage 2000 ώστε και τα 44 που διαθέτει η πολεμική αεροπορία να είναι σε πτητική κατάσταση.

Από εκεί και πέρα την πιστοποίηση των γαλλικών όπλων που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο δηλαδή τους πυραύλους Scalp και Exocet, την παραλαβή άλλων 6 ελικοπτέρων ΝΗ-90 καθώς βέβαια και το ενδιαφέρον της Αθήνας για την προμήθεια μιας μοίρας μαχητικών αεροσκαφών Rafale ενώ δεν έχουν τελειώσει οι συζητήσεις για τις γαλλικές φρεγάτες όμως υπάρχει απόσταση λόγω του υψηλού κόστους. Αναμένεται νέα πρόταση από τους Γάλλους.

Ο δεύτερος άξονας  περιλαμβάνει την άμεση προμήθεια τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια 214. Την αναβάθμιση των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ 200. Τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων Apache του στρατού ξηράς. Την υποστήριξη των εκτοξευτών MLRS αλλά και αγορά φρεγατών.

Αν δεν προχωρήσουν οι συζητήσεις με την Γαλλία, η Ελλάδα εξετάζει προτάσεις από την Βρετανία, Ολλανδία, την Γερμανία ακόμα και τις ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.