ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Γ. Παπανδρέου ποιοι θα υποχωρήσουν και ποιοι θα είναι αντίπαλοί του

1 min read

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Αύριο, Πέμπτη, στις έξι το απόγευμα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων και την κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών, στην κούρσα για τη διαδοχή στο Κίνημα Αλλαγής.

Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

Από σήμερα το απόγευμα, οπότε και επιστρέφει από προγραμματισμένο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και ως εκείνη την ώρα αύριο, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ‘ανοίξει τα χαρτιά’ του. Για να ανακατευτεί για άλλη μια φορά η εσωκομματική ‘τράπουλα’. 

Στην πραγματικότητα, η είσοδος του πρώην πρωθυπουργού στην κούρσα θεωρείται πλέον από πολλούς δεδομένη και κάθε άλλη εξέλιξη θα προκαλούσε ιδιαίτερη έκπληξη. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν είναι υποψήφιος πριν να ανακοινώσει τη σχετική του πρόθεση και να προσκομίσει τις απαιτούμενες υπογραφές. Για αυτό και μία υποψηφιότητα Παπανδρέου δεν αποκλείεται να φέρει ντόμινο εξελίξεων. 

Μετά τον Βασίλη Κεγκέρογλου, που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του εφόσον ανακοινώσει τη δική του ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι τα πράγματα θα πρέπει να σταθμίσουν εξ αρχής και άλλοι υποψήφιοι. Ο λόγος για τους Χάρη Καστανίδη, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη. Οι δύο πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είναι επιστήθιοι πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου και αντλούν ψήφους από την ίδια ‘δεξαμενή’ μελών και φίλων του κόμματος. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι εφόσον επιμείνουν στην υποψηφιότητά τους, δεν αποκλείεται στο μέλλον να κατηγορηθούν ότι ‘ψαλίδισαν’ την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού. Ο δε, Παύλος Χρηστίδης, υπονοείται από κάποιους ότι θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί αφού το κενό που θέλησε να καλύψει με τη δική του υποψηφιότητα, καλύπτεται πλέον. 

Οι τρεις τους, πάντως, ως αυτή την ώρα, εμφανίζονται αμετακίνητοι από την αρχική τους απόφαση να είναι υποψήφιοι. Ειδικά ο Χάρης Καστανίδης, έχει συγκεντρώσει θεαματικό αριθμό υπογραφών, πολύ πάνω από τον απαιτούμενο, και δεν θα θελήσει να ‘προδώσει’ την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που υπέγραψαν για την υποψηφιότητά του. Ο Παύλος Γερουλάνος διαμηνύει ότι θα μείνει στην κούρσα μέχρι τέλους, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει μία θεαματική προεκλογική εκστρατεία στα ΜΜΕ. Ο Παύλος Χρηστίδης, κάθε άλλο παρά θεωρεί ότι έχει καλυφθεί το κενό που εκφράζει, αφού με την υποψηφιότητά του στοχεύει στο να εκφράσει τους ανθρώπους της γενιάς του, αλλά και τη διαγενεακή αλληλεγγύη.

Τέλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι θα είναι υποψήφιοι, άσχετα από το τι θα θελήσει να κάνει τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο οποιοσδήποτε άλλος, με τον ευρωβουλευτή του κόμματος να κάνει λόγο για κοινωνικό και πολιτικό αίτημα ανανέωσης και τον πρώην υπουργό να καλεί δημόσια τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ώστε να αποτραπεί μία συζήτηση χωρίς -πιθανώς- νόημα. 

Οι πιο νηφάλιοι, πάντως, στο κόμμα, που έχουν ζήσει καταστάσεις πολύ πιο έντονες στο παρελθόν, διατηρούν την ψυχραιμία τους, με την χαρακτηριστική φράση «Κυριακή, κοντή γιορτή». Όπου «Κυριακή», η αυριανή έκτη απογευματινή…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.