ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φυλάκια μεταφέρουν οι δυνάμεις κατοχής στην περιοχή που προσάρτησαν στα Βαρώσια – Σε επιφυλακή η ΕΦ (βίντεο)

1 min read

Ετοιμάζονται οι κατοχικές δυνάμεις για την φιέστα-ντροπή στα Βαρώσια, έπειτα απ’ όσα ανακοίνωση οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ με την μεταφορά φυλακίων για την δημιουργία σημείου ελέγχου στην ουσιαστικά προσαρτημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες σε επιφυλακή έχει τεθεί η Εθνική Φρουρά.

Η τουρκοκυπριακή «Kibris Postasi» δημοσιεύει σήμερα βίντεο που δείχνει τις εργασίες για δημιουργία σημείου διέλευσης εντός της περίκλειστης πόλης, που θα οδηγεί στη συγκεκριμένη παραλία, η οποία επεκτείνει το σημείο που ήταν ήδη ανοικτό για αξιωματικούς του κατοχικού στρατού και τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για σημείο στο πλάι του σταδίου «Φαζίλ Κουτσιούκ» που θα λειτουργήσει σαν οδόφραγμα για τους επισκέπτες στην πόλη-φάντασμα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η ψευδοαστυνομία και στελέχη του κατοχικού στρατού, θα έχουν συνάντηση προκειμένου να σχεδιάσουν το πλάνο ασφαλείας που θα λειτουργήσει εντός της κατεχόμενης πόλης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα ο Ερσίν Τατάρ εισήλθε στα Βαρώσια ύφος «Πορθητή» και τουρκικές σημαίες προκαλώντας γι’ ακόμα μια φορά με τις ενέργειες του. 

Καζάνι που βράζει η Κύπρος: «Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ» βροντοφώναξαν χιλιάδες πολίτες για τα Βαρώσια

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες κάτοικοι της Αμμοχώστου μαζεύτηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας και διαδηλωσαν κατά της απόφασης της Τουρκίας για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

Οι Αμμοχωστιανοί κρατώντας πανό και με δάκρυα στα μάτια ζητούν την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των πανό που κρατούν οι Βαρωσιότες αναγράφονται συνθήματα όπως «Δώστε μας πίσω την Αμμόχωστο» και «Είμαστε οι νόμιμοι κάτοικοι της πόλης».

Επιπλέον καθ΄’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ακούγονται τραγούδια που είναι αφιερωμένα στην πόλη του Ευαγόρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.