ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φτιάχνουν κέντρο υποδοχής μεταναστών στο πλέον στρατηγικό σημείο της Λέρου!

1 min read

Είναι πλέον κοινός τόπος. Οι παράνομοι μετανάστες, έχουν καταστεί εργαλείο ασύμμετρης όσο και υβριδικής εισβολής προς την Ελλάδα.

Αυτό στην καλύτερη περίπτωση, διότι στην χειρότερη, ανάμεσά τους κρύβονται ενεργούμενα της Άγκυρας. Κάποιοι που έχουν αποστολή από την συλλογή πληροφοριών, μέχρι την διενέργεια δολιοφθορών. Όλα αυτά την δεδομένη στιγμή που θα επιλέξει η τουρκική ηγεσία. Μέχρι τότε προστατεύονται από το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ και τις κοινότυπες «ανθρωπιστικές» κραυγές της Ίλβα Γιόχανσον που χρηματοδοτεί υποδομές προκειμένου το πρόβλημα να παραμείνει εντοπισμένο στα νησιά του Αιγαίου και την Ελλάδα.

Δεν είναι δικά της χρήματα. Η ΕΕ δεν παράγει πιστώσεις. Διαθέτει απλώς κατά το δοκούν της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, τις εισφορές των κρατών-μελών. Ας μην έχουμε λοιπόν την ψευδαίσθηση ότι οι χρηματοδοτήσεις για την διαβίωση και τα επιδόματα των μεταναστών, έρχονται από «κάπου». Δικά μας λεφτά είναι. Και με αυτά χρηματοδοτείται ο υπόγειος τουρκικός σχεδιασμός.

Οι επισημάνσεις του αναγνώστη της «Εστίας» δικηγόρου Κωνσταντίνου Καλαντζοπούλου είναι παραπάνω από διαφωτιστική. Εκφράζει την αγωνία των κατοίκων και επιπροσθέτως δίνει την ιστορική διάσταση του τουρκικού «ενδιαφέροντος» για την στρατηγική θέση που κατέχει το νησί της Λέρου στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.

Για τον λόγο αυτό θα την παραθέσουμε σχεδόν αυτούσια, μια και περαιτέρω σχολιασμός περιττεύει:

«Στη Λέρο είμαστε το πολύ 8.000 κάτοικοι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.
Από το 2015, δεχόμαστε κύματα παράνομων μεταναστών, που τους προωθεί στο νησί μας η Τουρκία, με διάφορους τρόπους, εφαρμόζοντας δηλαδή έναν ιδιότυπο, «υποχρεωτικό», εποικισμό!

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία τώρα, και προηγουμένως η Οθωμανική αυτοκρατορία, ασκούσαν πολιτικές μέσω της υποχρεωτικής μετακίνησης πληθυσμών, ώστε να «χάνει το παιδί την μάνα και ο σκύλος τον αφέντη». Η μετακίνηση των πληθυσμών, είναι ανέκαθεν (ήδη από τον 14ο αιώνα) ένα βασικό εργαλείο της Τουρκίας (Βλέπετε 1974 Κύπρος, 1955 Κωνσταντινούπολη κτλ.)

Στην Λέρο λοιπόν η Τουρκία επιδιώκει πάση θυσία την αλλοίωση του πληθυσμού, αφού δεν μπόρεσε να την κατακτήσει με άλλους τρόπους, ή να την αχρηστεύσει στρατηγικώς. Για την απόλυτη στρατηγική σημασία της Λέρου, είναι γνωστό ότι ο Στάλιν είχε ζητήσει στην διάσκεψη της Γιάλτας, ένα μόνον νησί, την Λέρο, παραχωρώντας αντίστοιχα στους δυτικούς την επιρροή σε ολόκληρη την Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία (σε ολόκληρη την Αδριατική δηλαδή), αίτημα που δεν απεδέχθη επ’ ουδενί ο Αμερικανός πρόεδρος Φρ. Ρούσβελτ.

Σημειωτέον ότι η Λέρος είναι το πλέον στρατηγικό νησί των Δωδεκανήσων, γι αυτό και κατά την διάρκεια της Ιταλικής κατοχής (των Δωδεκανήσων) 1912-1943, ήταν ο βασικός αεροναυτικός ναύσταθμος της Ιταλίας για την ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Υπάρχουν τρομερές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλο το νησί, ακόμη σε αρκετά καλή κατάσταση, έστω και αν δεν συντηρούνται και φυλάσσονται ελλιπώς.…»

«Παρά τις συμφωνίες και την αξιοζήλευτη, πείσμονα και με αυταπάρνηση προσπάθεια το 1945 του τότε Έλληνα υπουργού επί των Εξωτερικών Ιωάννη Σοφιανόπουλου, στην Κοινωνία των Εθνών (στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α., όπου και η έδρα της Κ.Τ.Ε.), οπότε επέτυχε τον άθλο να αποδοθούν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα, οι Βρετανοί σαφώς φιλότουρκοι αρνούντο να τα παραχωρήσουν στην Ελλάδα και έφερναν πολλές δυσκολίες και εμπόδια, ώστε να μην ενσωματωθούν αυτά με την Ελλάδα κάνοντας μεγάλες καταστροφές σε υλικά και εξοπλισμό, ειδικά στην Λέρο, ώστε να μην βρουν τίποτε όρθιο οι ελληνικές αρχές, όταν πήραν στην κυριολεξία με το ζόρι τα νησιά το 1947.

Οι καταστροφές που έκαναν οι Βρετανοί από το 1945 έως το 1947, ήταν μεγαλύτερες από εκείνες που είχαν γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου (1940-1945)! Τελικώς, οι Έλληνες με χίλια ζόρια, λειτουργούν τώρα ένα πολύ μικρό μέρος του Ιταλικού ναυστάθμου, σαν μονάδα μικροεπισκευών και ανεφοδιασμού του ελληνικού στόλου, στο Λακκί της Λέρου. Και εδώ “ξαναμπαίνουν” δυναμικά οι Τούρκοι: Πώς θα καταφέρουμε να ελέγξουμε απολύτως και αυτή ακόμη την μικρή υπομονάδα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο; Μα με τους δήθεν πρόσφυγες!

Και αρχίζει από το 2015 η αποστολή ομάδων ελεγχόμενων λαθρομεταναστών, από την Τουρκία προς την Λέρο. Άλλοτε απ’ ευθείας και άλλοτε μέσω Φαρμακονησίου. Από τους αποστελλόμενους, ούτε το 10% δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες. Οι άλλοι είναι λαθρομετανάστες, από την Αλγερία, από την Αιθιοπία, από το Πακιστάν, από το Αφγανιστάν, από το Ιράν, το Ιράκ, από την Κεντρική Αφρική, από όλη την Ασία και την Αφρική. Υπήρξαν περίοδοι που στην Λέρο βρίσκονταν περισσότεροι από 2.000 λαθρομετανάστες, σε έναν πληθυσμό 8.000 κατοίκων.

Ο έλεγχος των λαθρομεταναστών ήταν πλημμελής, κατά την άφιξή τους στην Λέρο. Θυμίζω ότι οι μουσουλμάνοι που έκαναν προ τριετίας τις τρομοκρατικές ενέργειες στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και στην Νίκαια της Γαλλίας, απεκαλύφθη ότι είχαν εισδύσει στην Ευρώπη μέσω Λέρου. Σημειωτέον ότι από το έτος 2016, λειτουργεί στην Λέρο Hot Spot στον χώρο του ψυχιατρείου.

Τώρα λοιπόν αρχές του 2021, ίσως και ενωρίτερον, και παρά τις αντιρρήσεις ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου Λέρου Μιχάλη Κόλλια, ο υπουργός Νότης Μηταράκης, μαζί με άλλους “πατριώτες”, αποφάσισαν, με το αζημίωτο βέβαια, να δημιουργήσουν ένα νέο, δεύτερο, Hot Spot στην Λέρο, και επέλεξαν γι’ αυτό το πλέον στρατηγικό σημείο του νησιού!

Το πλοίο ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ που ξεφόρτωσε οικίσκους στη Λέρο

Δηλαδή στην κορυφή του βουνού που στους πρόποδές του βρίσκεται ο υπάρχων ναύσταθμος, σχεδίασαν ένα νέο Hot Spot, το οποίο θα δεσπόζει αφ’ υψηλού, του ναυστάθμου, αλλά και ολόκληρου του κόλπου του Λακκίου και της πόλης του Λακκίου, με τον λιμένα της, της Μαρίνας Λέρου Α.Ε., που ελλιμενίζει σε θάλασσα και ξηρά περί τα 1000 σκάφη, μαζί με την ναυτικοεπισκευαστική μονάδα της Α.Ε. και τις λοιπές εγκαταστάσεις της, τις οποίες σημειωτέον χρησιμοποιούν δωρεάν τόσο το Πολεμικό Ναυτικό, όσο και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και ο Στρατός, αφού στο ανατολικό Αιγαίο δεν υπάρχουν άλλες σύγχρονες κρατικές εγκαταστάσεις και δεξαμενές ( νηοδόχοι, γερανοί κτλ.)!

Κατ’ αρχάς λοιπόν οι Τούρκοι θα έχουν προς βοράν πλήρη και άμεση πληροφόρηση, μέσω των δήθεν προσφύγων και δήθεν μεταναστών που προωθούν στην Λέρο και εμείς οι φιλόξενοι (;) Έλληνες, τους τοποθετούμε στο πλέον στρατηγικό σημείο του νησιού!!!

Αλλά επίσης για το ίδιο Hot Spot και την κορυφή του βουνού όπου τοποθετείται, ο ευρισκόμενος εκεί, αν κοιτάξει προς νότον ελέγχει και τον διεθνή δίαυλο, μεταξύ Λέρου και Καλύμνου, ο οποίος ξεκινάει από τα Δαρδανέλια και καταλήγει ανατολικά της Κρήτης.

Κατά συνέπειαν προς δόξαν των κ.κ. Νότη Μηταράκη και Μαργαρίτη Σχοινά, επέτυχαν η Λέρος να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας και των πρακτόρων της με το αζημίωτο βέβαια. Αφού όπως εδήλωσαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο νησί, όλα τα έξοδα κατασκευής του νέου Hot Spot τα αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση…».

«Εχθές λοιπόν, 29 Μαρτίου 2021, αφίχθη στο λιμάνι της Λέρου το φορτηγό πλοίο ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ (MASTROKOSTAS), από το οποίο άρχισαν να ξεφορτώνονται τα έτοιμα σπιτάκια για τους δήθεν μετανάστες και πρόσφυγες του Hot Spot. Καλά, ερωτάται λοιπόν: Αφού τόσοι άλλοι χώροι υπήρχαν και υπάρχουν στην Λέρο, έπρεπε το νέο Hot Spot να τοποθετηθεί πάνω από τον ναύσταθμο και πάνω από τον διεθνή δίαυλο, ώστε να μην του ξεφεύγει τίποτα;;;

Το πλοίο ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ ξεφορτώνει οικίσκους στη Λέρο

Μήπως αυτό που συμβαίνει ονομάζεται απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας στην Νήσο Λέρο; Μήπως αυτό που συμβαίνει ονομάζεται προδοσία κατά της πατρίδος μας;;;

Σημειώνω ότι εδώ και χρόνια, αλλά και πολύ πρόσφατα, οι Γάλλοι ζητούν ναυτική συνεργασία με την Ελλάδα, με βάση στο νησί της Λέρου, δίνοντας ανταλλάγματα σοβαρά. Γιατί δεν δεχόμαστε την συνεργασία με τους πραγματικούς συμμάχους μας Γάλλους και δεχόμαστε την κατασκευή Hot Spot, για αγνώστου προέλευσης και ποιού λαθρομετανάστες;;; ….»

Τα σοβαρά ερωτήματα του αναγνώστη μας χρήζουν ουσιαστικών απαντήσεων από το ελληνικό Κράτος. Είναι προφανές ότι στην Λέρο διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα. Και δυστυχώς ανάλογοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και σε άλλα στρατηγικής σημασίας νησιά. Αναμένουμε.

Πηγή newsbreak.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.