ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φθιώτιδα Μοναχός πέθανε από κορωνοϊό Σε καραντίνα δύο μοναστήρια

1 min read

Συναγερμός σήμανε στις Υγειονομικές Αρχές μετά το θάνατο ενός μοναχού και τα κρούσματα σε Μοναστήρι της Τιθορέας και το Μετόχι του.

πηγή: lamiareport.gr

Ο63χρονος μοναχός της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 63 ετών.

Αρχικά οι αδελφοί της Μονής νόμισαν ότι «έφυγε» από ανακοπή, γιατί είχε προβλήματα με την καρδιά του. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων από τα τεστ που έγιναν στο Κ.Υ. Αμφίκλειας ο π. Δαμασκηνός που «έφυγε», νοσούσε από κορωνοϊό.

Δείτε την ανάρτηση της Μονής για το χαμό του π. Δαμασκηνού

Ένας ακόμη 53χρονος μοναχός, της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα, νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομειο της Θήβας, ενώ δυο μοναχές από το Μετόχι της Μονής που βρίσκεται στο Μόδι, είναι θετικές στον Covid 19.

Τόσο οι 30 περίπου μοναχοί στην Τιθορέα, όσο και οι 7 μοναχές στο Μόδι βρίσκονται σε καραντίνα και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ανησυχία διασπορά αφου αρκετοί πιστοί από την περιοχή μπαινοβγαίνουν στο Μοναστήρι και στο Μετόχι.

Στην ανακοίνωσή της η Μονή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως για τη βοήθειά τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας , κ. Αθανασία Στιβακτή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας κ. Γεώρ. Τσαρούχα , τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό, την αστυνομική διεύθυνση του Τοπικού Τμήματος της περιοχής μας , καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη συμπαράστασή τους».

Σημειώνεται  ότι το Μοναστήρι στο οποίο Ηγούμενος είναι ο Γέροντας Νεκτάριος, δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας καθώς η αδελφότητα είναι με το Παλαιό Ημερολόγιο

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.