Πε. Οκτ 22nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΦΤΑΝΕΙ κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ!«Σε χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν Σερβομακεδόνικα».ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

Ο Γιάννης Μπουτάρης παίρνει ξανά θέση μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τον πύρινο λόγο του Μίκη Θεοδωράκη…

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για όλους και για όλα μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως η Ελλάδα δεν έχει την αποκλειστικότητα στη Μακεδονία και όπως είπε δεν έχει πρόβλημα με το «Νέα Μακεδονία» για τους Σκοπιανούς. «Το Βόρεια Μακεδονία σημαίνει μια χώρα που έσπασε στα δύο αλλά το Νέα Μακεδονία δεν θα συνιστούσε κανένα απολύτως πρόβλημα».

 

Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη

Ο κ. Μπουτάρης, κόντρα στο ρεύμα, συνέχισε εκφράζοντας την άποψή του και για την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη στο χθεσινό συλλαλητήριο λέγοντας: «Εμπρηστικός ο λόγος του Μίκη. Δεν διέφερε από την ομιλία του Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη. Ο Θεοδωράκης είναι ένας μύθος για την Ελλάδα, δεν πρέπει να τους ποδοπατάμε αυτούς τους μύθους. Δεν είναι σωστό, όμως να πει ότι απειλούμαστε από τους Σκοπιανούς. Δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί και να μιλήσει ο Μίκης κατά την άποψή μου».

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι η λύση θα πρέπει να είναι μια σύνθετη ονομασία.

 

Παραπληροφορημένοι στο συλλαλητήριο

Το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με το αίσθημα των Μακεδόνων δεν ενοχλεί τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος ανέφερε πως «δεν γνωρίζω ποιο είναι το αίσθημα των Μακεδόνων».

 

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο εκτίμησε επίσης ότι ήταν σαφώς μεγάλο, ωστόσο υποστήριξε πως όσοι συμμετείχαν ήταν «παραπληροφορημένοι». Τέλος, εκτίμησε πως ο Νίμιτς κάνει καλά τη δουλειά του.

 

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν το πρόβλημα

Σύμφωνα με τον κύριο Μπουτάρη οι Έλληνες κάτω από τον Όλυμπο άλλα και στην Κρήτη δεν γνωρίζουν το πρόβλημα. Δεν γνωρίζουν οτι η Μακεδονία γεωγραφικά δεν είναι μόνο Ελληνική και ότι σε αρκετά χωριά της Καστοριάς και της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι που μιλούσαν και μιλούν ακόμη Σερβομακεδόνικα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.