ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φρίκη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Σοκ στους εργαζόμενους με τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

1 min read

Φρίκη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Τρεις γιατροί καταγγέλλουν 50χρονο τραυματιοφορέα για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ενός 6χρονου και ενός 8χρονου κοριτσιού εντός του νοσοκομείου.
Στην περίπτωση του 6χρονου κοριτσιού, μια ειδικευόμενη γιατρός και η επιμελήτριά της είδαν τον 50χρονο τραυματιοφορέα, που τα αρνείται όλα, να αγγίζει το κορίτσι ενώ αυτό βρίσκονταν σε αναισθησία.

«Ενώ το παιδί ήταν υπό γενική αναισθησία και ακάλυπτο και η ίδια βρισκόταν σκυφτή σε θέση δεξιόθεν πλαγίως της ασθενούς, όταν όρθωσε το σώμα της είδε τον τραυματιοφορέα να αποσύρει γρήγορα το χέρι του από την περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού…

» Κατόπιν, της δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα οφείλεται στο γεγονός ότι το μάτι της είχε πέσει πάνω στο χέρι του. Αυτές λοιπόν οι σκέψεις την οδήγησαν να παρατηρεί τις κινήσεις των χεριών του και να εποπτεύει το παιδί μέχρι το τέλος της επέμβασης».

Ακόμη πιο σοκαριστική ήταν η δεύτερη φορά που έπιασαν επ’ αυτοφώρω τον φερόμενο ως δράστη, με θύμα αυτή τη φορά ένα 8χρονο κοριτσάκι λίγο πριν διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, μετά τη διασωλήνωση εντόπισαν μια κηλίδα αίματος. «Η νοσηλεύτρια αφαίρεσε την ποδιά και το εσώρουχο του παιδιού και ανήγγειλε την παρουσία αίματος, στο σημείο των γεννητικών οργάνων της μικρής».

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιες, το ένα από τα γάντια που φορούσε ο τραυματιοφορέας είχε κι αυτό ίχνη αίματος.

Παρέμβαση εισαγγελέα
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις, καθώς όσα περιγράφονται στο πόρισμα της ΕΔΕ προκαλούν σοκ και ανατριχίλα.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας κινήθηκε άμεσα για την υπόθεση.

Διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις που αφορούν προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας των δύο κοριτσιών, 6 και 8 ετών, και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες.

Ελέγχεται ακόμη αν αυτά ήταν τα μοναδικά περιστατικά ασέλγειας, καθώς ο τρίτος γιατρός που τον κατήγγειλε υποστηρίζει πως και ο ίδιος λίγους μήνες πριν, είχε παρατηρήσει παρόμοιο περιστατικό με ανήλικη ασθενή.

Ο τραυματιοφορέας, ο οποίος έχει τεθεί σε αναστολή, εργαζόταν για σχεδόν τρεις δεκαετίες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ σήμερα εξετάζεται το θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Δημοσίευση στα Social Media