ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φρίκη: Αφαιρούν με το ζόρι όργανα φυλακισμένων στην Κίνα!

1 min read

Η ηπατίτιδα C «έσωσε» τη ζωή της Τζένιφερ Ζενγκ, η οποία με αυτόν τον τρόπο έχει ακόμα όλα τα όργανά της, σε αντίθεση με άλλους που φυλακίστηκαν μαζί της από το κινεζικό καθεστώς. Τον Φεβρουάριο του 2000 συνελήφθη επειδή ανήκε στη θρησκευτική οργάνωση Falun Gong και στην ανάκριση κλήθηκε να απαντήσει επανειλημμένα σε ερωτήσεις που αφορούσαν το ιατρικό της ιστορικό.

Στο στρατόπεδο αναγκαστικής εργασίας όπου τελικά κρατήθηκε την υπέβαλαν σε αιματολογικές εξετάσεις και την οδήγησαν στο κελί. «Δώδεκα μέρες αργότερα η συγκρατούμενή μου πέθανε, επειδή την τάιζαν με το ζόρι» δήλωσε στο Fox η Ζενγκ, που συμπληρώνει ότι η ηπατίτιδα C μάλλον την κατέστησε ακατάλληλη για «δωρήτρια» οργάνων.

Από το ρεπορτάζ προκύπτουν όλο και περισσότερες μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα όργανα μελών περιθωριοποιημένων ομάδων που κρατούνται σε φυλακές και σε στρατόπεδα στην Κίνα λαμβάνονται από τους γιατρούς χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Περισσότερα φαίνεται να είναι τα κρούσματα σε μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης Falun Gong, που διώκονται επειδή ακολουθούν αυτή τη βουδιστικοκεντρική φιλοσοφία, που βασίζεται στον διαλογισμό και τη συμπόνοια.

Έπειτα από 12 μήνες ανεξάρτητης έρευνας, η επταμελής επιτροπή China Tribunal, επικεφαλής της οποίας ήταν ο σερ Τζέφρι Νις, που ηγήθηκε της ομάδας των κατηγόρων του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, παρουσίασε τα τελικά της συμπεράσματα. Ανακοινώθηκε, λοιπόν, ότι υπάρχει η βεβαιότητα πως «στην Κίνα πραγματοποιείται για ικανό χρονικό διάστημα εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων από φυλακισμένους».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.