ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φρεγάτες: Στο νερό η πρώτη Belh@rra – Έτοιμη η Αθήνα να αποκτήσει και 4ο πλοίο – Ακολουθούν κορβέτες

1 min read

Ευχάριστες εξελίξεις από το μέτωπο των εξοπλιστικών – Οι Γάλλοι έριξαν σήμερα στο νερό την πρώτη φρεγάτα FDI, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να δίνει το «παρών» στην τελετή – «Κλειδώνει» η απόφαση για ενεργοποίηση της otion για 4η ελληνική Belh@rra και παίρνουν αμέσως σειρά οι κορβέτες και ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ.

  • Σπουδαία μέρα είναι η σημερινή για το πρόγραμμα των φρεγατών FDI Belh@rra, μιας και στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (07/11) η τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας, η οποία προορίζεται για το γαλλικό πολεμικό ναυτικό.

Η τελετή στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν είχε βεβαίως και ελληνική παρουσία και μάλιστα την πολιτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου». Η παρουσία του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Γαλλία είναι και συμβολική αλλά και ουσιαστική, με τον ίδιο βεβαίως να έχει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση από τη χώρα μας του γαλλικού υπερόπλου.

Με την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών που απομένουν στη γαλλική φρεγάτα «Ναύαρχος Ρονάρ», θα ξεκινήσουν οι δοκιμές όλων των συστημάτων και των όπλων εν πλω.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την τελετή από τα ναυπηγεία της Λοριάν:

Από το 2020 που ξεκίνησαν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση νέων φρεγατών από το Πολεμικό μας Ναυτικό, ο κ. Παναγιωτόπουλος, σεβόμενος απόλυτα τις εισηγήσεις του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη, που σαφέστατα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού, προχώρησε σε μια συμφωνία εξαιρετικά συμφέρουσα από όλες τις απόψεις για τον Ελληνικό Στόλο.

Δικαίως ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης πιστώνονται την ολοκλήρωση του σπουδαίου εξοπλιστικού προγράμματος, με τους Γάλλους να έχουν κάθε λόγο να τονίζουν συνεχώς τη μεθοδικότητα, την αποφασιστικότητα και την άριστη συνεργασία που έχουν, ενώ είναι απολύτως λογικό να επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας και σε άλλα προγράμματα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.