ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φόβοι για μπλακάουτ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω επιθέσεων από χάκερ!

1 min read

Η υπουργός περιγράφει, μάλιστα, αναλυτικά το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης και του στρατού για την πιθανότητα διακοπών ρεύματος εξαιτίας κυβερνοεπιθέσεων, σημειώνοντας ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει από το 2020. «Η αστυνομία, η πυροσβεστική, οι μονάδες πολιτικής προστασίας και ο στρατός διεξάγουν τακτικά κοινές ασκήσεις, συχνά με τη συμμετοχή δήμων και σχολείων. Διανέμουμε επίσης σε δημόσιους χώρους φυλλάδια με τίτλο “Μπλακάουτ – και μετά;” παρέχοντας στους πολίτες συμβουλές για το πώς να συμπεριφερθούν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, καθώς και πώς να προμηθευτούν και να αποθηκεύσουν εγκαίρως βασικά είδη», εξηγεί η Κλαούντια Τάνερ, προσθέτοντας την εντυπωσιακή πληροφορία πως «την τέταρτη ημέρα ενός μπλακάουτ, το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν θα μπορούσε πλέον να φροντίσει τον εαυτό του».

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η υπουργός Άμυνας της Αυστρίας τον χαρακτηρίζει «πόλεμο φθοράς, ο οποίος διεξάγεται με μεγάλη ένταση και μεγάλες απώλειες και από τις δύο πλευρές» και εκτιμά ότι πιθανώς οι πολεμικές επιχειρήσεις θα μειωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου Ουκρανία και Ρωσία να προετοιμαστούν «για μια νέα επίθεση την άνοιξη». Θεωρεί δε ότι «δίχως τη δυτική υποστήριξη η Ουκρανία θα χανόταν» ενώ παρατηρεί ότι, παρά τις νίκες που καταγράφει ο ουκρανικός στρατός, «δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει ποτέ νικητής σε αυτόν τον πόλεμο».

Ως προς τα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με παρασκηνιακές διεργασίες για ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις που θα μπορούσαν να θέσουν τέρμα στον πόλεμο, η Κλαούντια Τάνερ αναφέρει στη «Welt»: «Είναι σημαντικό να διεξάγονται συνομιλίες στο παρασκήνιο και το βάρος να ξαναπέφτει ολοένα περισσότερο στη διπλωματία. Υπάρχει βέβαια και η άποψη ορισμένων κρατών στην Ε.Ε. ότι η Ουκρανία ως κυρίαρχο κράτος θα πρέπει να αποφασίσει μόνη πότε θα διαπραγματευτεί και με ποιον στόχο. Μπορεί βέβαια να το δει κανείς και αλλιώς, ότι η Δύση, η οποία στηρίζει την Ουκρανία εδώ και μήνες με όπλα και βοήθεια δισεκατομμυρίων, πρέπει να συνεργαστεί με το Κίεβο, ώστε να προσδιορίσουν ποιο είναι το όριο αυτού του πολέμου και πότε θα έχει νόημα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σε μια κατάλληλη μορφή».

Πηγή newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.