ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φόβοι για αυξήσεις «φωτιά» στη βενζίνη

1 min read

Φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε πάλι στα προγενέστερα επίπεδα, αυτά τα οποία ήταν και πάνω από το 2 ευρώ» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου

«Πήγαιναν καλύτερα οι τιμές, είχαμε ένα εικοσαήμερο περίπου και λίγο παραπάνω που πράγματι ήταν πτωτική η πορεία των τιμών των καυσίμων και των διεθνών τιμών» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στην ΕΡΤ ωστόσο, επισήμανε πως από την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας άρχισε η άνοδός της.

«Ενδεικτικά, έχουμε μια αύξηση ειδικότερα στο πετρέλαιο θέρμανσης περίπου 8 λεπτά αλλά και στο πετρέλαιο κίνησης, λίγο λιγότερο στις βενζίνες. Οι βενζίνες στα μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται περίπου μεταξύ 1,80 -1,90 ευρώ η αμόλυβδη βενζίνη, είναι ικανοποιητικά χαμηλότερη από ό,τι από το προηγούμενο διάστημα, 3-4 μηνών πίσω, γιατί είναι πολύ κάτω από τα 2 ευρώ. Όμως αυτές οι τάσεις, οι αυξητικές που έχουν παρουσιαστεί αυτές τις ημέρες εάν συνεχιστούν σε βάθος χρόνου, εγώ φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε πάλι στα προγενέστερα επίπεδα, αυτά τα οποία ήταν και πάνω από το 2» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου.

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αλλά εδώ διαμορφώνεται η τιμή λόγω και της ζήτησης αυτής της περιόδου και όταν υπάρχει ζήτηση και με όλες αυτές δυσκολίες που υπάρχουν, όσον αφορά εμπάργκο, όσον αφορά το πλαφόν στην προμήθεια των πετρελαίων, επηρεάζονται οι τιμές του διαλυμένου προϊόντος, οι οποίες είναι πλέον ένα χρηματιστηριακό είδος που επηρεάζεται και είναι τιμές οι οποίες βγαίνουν από κέντρα εκτός Ελλάδος» συμπλήρωσε.

Πράγματι υπήρχαν πολύ χαμηλές τιμές τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαίωσε ο κ. Ασμάτογλου, καθώς είχε υποχωρήσει αρκετά τόσο το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης όσο και οι βενζίνες. «Οι βενζίνες λίγο λιγότερο, αλλά εν πάση περιπτώσει παρουσιάστηκε μία μείωση σε αυτό το διάστημα περίπου των 20 λεπτών. Άρα δηλαδή είχαμε φτάσει σε ένα σημείο να είμαστε πολύ κάτω από τα 2 ευρώ όσο αφορά τις μέσες τιμές πανελλαδικά» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.