ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτογραφίες: Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν επιθεώρησε τα MiG-29 της Βόρειας Κορέας

1 min read

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε μονάδα της αεροπορίας της Βόρειας Κορέας, παρακολουθώντας σπάνια στιγμιότυπα από τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας.

Σε επιθεώρηση των αντιαεροπορικών δυνάμεων της χώρας προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μεταξύ άλλων αξιωμάτων που κατέχει στη Βόρεια Κορέα, είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς και από άλλους βορειοκορεάτες αξιωματούχους, οι οποίοι «επιθεώρησαν ομάδα καταδιωκτικών αεροπλάνων» σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στην επίδειξη, ήταν MiG-29 ενώ η τοποθεσία της αεροπορικής άσκησης και επιθεώρησης, όπως ανέφεραν ειδικοί, ήταν η αεροπορική βάση Σουντσόν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για μερικά σπάνια στιγμιότυπα της βορειοκορεάτικης αεροπορίας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεώρησε επίσης και τα αεροσκάφη Su-25, τα οποία – όπως και το MiG-29 – κατασκευάστηκαν στην Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, η Βόρεια Κορέα διαθέτει 18 MiG-29 και 34 Su-25.

Όπως ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πιλότοι προχώρησαν σε μια αεροπορική επίδειξη, συμμετέχοντας σε εικονικές αερομαχίες ενώ κατέρριψαν και στόχους.

Το Πρακτορείο δημοσίευσε μερικές σπάνιες φωτογραφίες από το γεγονός, οι οποίες αναδημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

MiG-29 της αεροπορίας της Βόρειας Κορέας

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KCNAMiG-29 της αεροπορίας της Βόρειας Κορέας

Σύμφωνα με τον αναλυτή του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Τζόσεφ Ντέμπσεϋ, οι φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζεται ο Κιμ να επιθεωρεί τα αεροσκάφη στο έδαφος, επιβεβαιώνουν πως η Λαοκρατική Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας εξοπλίζει τα αεροσκάφη της με τους σοβιετικής κατασκευής πυραύλους  αέρος-εδάφους Kh-29.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, οι οποίοι στο ΝΑΤΟ έχουν την κωδική ονομασία AS-14 Kedge, είναι ευέλικτοι στη χρήση τους, ικανοί να πλήξουν στόχους στο έδαφος ή στη θάλασσα σε απόσταση ακόμα και 16 ναυτικών μιλίων ενώ μπορούν να καθοδηγηθούν από ποικιλία συσκευών. Η Σοβιετική Ένωση παρουσίασε το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα το 1980.

Από την ίδρυση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας μέχρι το 1991, η Σοβιετική Ένωση αποτελούσε έναν από τους πιο στενούς συμμάχους της Βόρειας Κορέας, εξοπλίζοντας τη χώρα με στρατιωτικό υλικό αλλά και με βιομηχανική τεχνογνωσία.

Μεγάλο μέρος των προηγμένων στρατιωτικών εξοπλισμών της Βόρειας Κορέας, είναι από εκείνη την εποχή και αεροσκάφη όπως το MiG-29, που ανταγωνιζόταν το αμερικανικό αεροσκάφος αναχαίτισης F-15, παραχωρούνταν στη Βόρεια Κορέα.

MiG-29 της αεροπορίας της Βόρειας Κορέας

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KCNAMiG-29 της αεροπορίας της Βόρειας Κορέας

Αν και η Βόρεια Κορέα διαθέτει κάποια από τα πιο εξελιγμένα αεροσκάφη που υπάρχουν, χρησιμοποιεί και μερικά αεροπλάνα παλαιάς τεχνολογίας. Τον περασμένο Αύγουστο, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες ενός πεδίου βολών, στο οποίο εκτελούσαν δοκιμές αεροσκάφη, τύπου An-2, που κατασκευάστηκαν στην Σοβιετική Ένωση κατά τη δεκαετία του 1940.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν με στρατιώτες μπροστά από ένα MiG-29

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KCNAΟ ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν με στρατιώτες μπροστά από ένα MiG-29

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, η Βόρεια Κορέα δεν χρησιμοποιεί αυτά τα «τρακτέρ με φτερά» μόνο ως φθηνά αεροπλάνα για επιθέσεις κατά στόχων στο έδαφος, αλλά και ως αόρατα σκάφη, καθώς η μικρή ταχύτητα τους και η ικανότητα να πετούν χαμηλά τα καθιστά μη αναγνωρίσιμα από τα εχθρικά ραντάρ, που δεν τα θεωρούν ως απειλή. Έτσι, μπορούν να διαπεράσουν την αεράμυνα της Νότιας Κορέας στις πρώτες ώρες ενός ενδεχόμενου πολέμου και να μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις πίσω από τις εχθρικές γραμμές.

Πηγή: Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.