ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιές ανάβει στην Πειραιώς το ξαφνικό «παρών» Αβραμόπουλου

1 min read

Οτι ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος θα επέστρεφε στα ελληνικά πολιτικά πράγµατα µετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην Κοµισιόν είναι κάτι για το οποίο σας είχα ενηµερώσει εγκαίρως

Το επιβεβαίωσε, µάλιστα, ο ίδιος χθες, µιλώντας στον Alpha. Οµως, η δήλωσή του έµοιαζε περισσότερο µε χρησµό, παρά µε σαφή τοποθέτηση για την επόµενη ηµέρα. «Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει µεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει έναν δρόµο και µια προοπτική. Από την άλλη, όµως, κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό µου καθήκον» είπε ο Ευρωπαίος επίτροπος και αµέσως άναψε «φωτιές» στο επιτελείο της Πειραιώς.

Τι ακριβώς σηµαίνει το «στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα»; Την επόµενη ώρα; Τη µεθεπόµενη; ∆εν θα τον στηρίζει; Και αν δεν τον στηρίζει, τι σκέψεις κάνει για την επόµενη µέρα; Εγώ καταλαβαίνω δύο πράγµατα: πρώτον, ότι κανένας στη Νέα Δηµοκρατία δεν είναι βέβαιος για σαρωτική επικράτηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τώρα ούτε -κυρίωςστις εθνικές εκλογές. Δεν το στηρίζω µόνο στη δήλωση Αβραµόπουλου αυτό, αλλά σε µια σειρά από τοποθετήσεις κορυφαίων «γαλάζιων» στελεχών.

Εποµένως, αν το αποτέλεσµα δεν είναι το επιθυµητό στις ερχόµενες εκλογικές αναµετρήσεις, τότε θεωρείται δεδοµένο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Θα µε ρωτήσετε «ποιο είναι επιθυµητό αποτέλεσµα;». Δεν ξέρω, ρωτήστε όσους µιλούσαν για 10 και 12 µονάδες διαφορά.

Δεύτερο πράγµα που καταλαβαίνω είναι ότι ο Αβραµόπουλος, µετά την πετυχηµένη θητεία του στη Κοµισιόν, είναι λογικό να µην αρκείται σε ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Εποµένως, αν συµβεί καµιά στραβή και η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόµµα, θέτει τον εαυτό του στη βάση της παράταξης. Μπορεί και όχι, θα δείξει…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.