ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά τώρα στη Βούλα: Καλύτερη η εικόνα του μετώπου – Στη μάχη «ρίχτηκαν» ξανά τα εναέρια μέσα

1 min read

Καλύτερη είναι τις πρωινές ώρες η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Άνω Γλυφάδα, και επεκτάθηκε στην Άνω Βούλα και στη Βάρη, με την Πυροσβεστική να δίνει ολυνύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση και στο σημείο οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες, κυρίως σε δύσβατη περιοχή και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι επιχειρήσεις.

Ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην Γλυφάδα, πέρασε γρήγορα στην Βούλα, έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε κατοικίες, αυτοκίνητα και στρέμματα δασικής έκτασης, που αποτελεί τον πνεύμονα του αστικού ιστού.

Δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο, τέσσερις κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Ασκληπιείο, καθώς και ένας πυροσβέστης στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με αναπνευστικά προβλήματα. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμα δύο τραυματίες πυροσβέστες. Η κατάσταση της υγείας όλων πάντως, είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γ. Κωνσταντέλλος, έκανε λόγο για ζημιές σε τουλάχιστον 20 σπίτια, σε εγκαταστάσεις εξωτερικού χώρου, τέντες, αυλόπορτες, και σε τρία ακόμα σπίτια, οι οποίες είναι πιο γενικευμένες. Επίσης, υπάρχουν τέσσερα αυτοκίνητα καμένα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η φωτιά συνέχισε να καίει στο κοιμητήριο της Βούλας. Η υπόλοιπη περιοχή, παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα. Καθ’όλη τη διάρκεια της αγωνιώδους προσπάθειας για την κατάσβεσή της, και για την ασφάλεια των κατοίκων, δόθηκαν εντολές εκκένωσης περιοχών που βρίσκονταν κοντά στο πύρινο μέτωπο. Αρχικά, οι κάτοικοι του Πανοράματος Βούλας έλαβαν μήνυμα από το 112 ώστε να εκκενώσουν την περιοχή προς την πλατεία Άλσους Άνω Βούλας. Στη συνέχεια και λίγο πριν τις 20:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους για 4 ακόμα οικισμούς (Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή) καθώς και για το γηροκομείο «Άξιος Οδηγός» με 100 τρόφιμους και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:00 στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, κοντά στην περιοχή Πυρνάρι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου. Κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχει ένδειξη για πρόβλημα που προκάλεσε την πυρκαγιά στη Γλυφάδα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ήταν άμεση και η φωτιά από τον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ σύντομα έσβησε, χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού.

«Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας», σημείωνε ο κ. Παπανικολάου σε ανάρτησή του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.