ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στο Ρέθυμνο Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες  Σε πύρινο κλοιό με ισχυρούς ανέμους 10 μποφόρ

1 min read

Καλύτερα είναι τα νέα από το μέτωπο των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Ρέθυμνο με τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων να είναι μεγάλος  λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυρκαγιά στα Αμπελάκια Ρεθύμνου έχει ελεγχθεί, όπως και στα Σακτούρια  έξω απ’ το χωριό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια για να ελεγχθεί η φωτιά στην περιοχή του Αη Γιώργη. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη πάνω από τον οικισμό, με εκατοντάδες διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται στην πλαγιά του Αγίου Γεωργίου.

Όπως σημείωσε στο neakriti.gr, ο Περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς, με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας στην μάχη με τις φλόγες θα ριχτούν τα εναέρια μέσα, με τον διοικητή να τονίζει ότι θα επιχειρήσει και το ελικόπτερο Σινούκ που είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνομιλία του με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην Κρύα Βρύση σύμφωνα με το cretapost.gr. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου, εθελοντικές ομάδες και πεζοπόρα τμήματα παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα νέα μέτωπα πυρκαγιάς που ξεσπούν διαρκώς με τους ανέμους να ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.

Με το που έπεσε η νύχτα, τα εναέρια μέσα αποχώρησαν, με τους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 10 μποφόρ να προκαλούν ανησυχία. Ο φόβος των αναζωπυρώσεων είναι μεγάλος και η νύχτα προμηνύεται δύσκολη αν και το μέτωπο στην Κρύα Βρύση γύρω στις 10 τέθηκε υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ενώ στα Σακτούρια δόθηκε εντολή εκκένωσης, τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς οι κάτοικοι με αρωγό τον Δήμαρχο συγκεντρώθηκαν με ηρεμία και ασφάλεια στην εκκλησία του οικισμού, δίχως να κινδυνεύσει κανείς. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.