ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογών με πρωταγωνιστές τους Παπανδρέου Τσίπρα Το παρασκήνιο και η ΝΔ

1 min read

Με το βλέμμα στραμμένο στις προσεχείς εκλογές βρίσκονται όλα τα κόμματα, με τα επιτελεία τους να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκλογική μάχη και τα σενάρια, το παρασκήνιο και τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν.
Μια  μυστική συνάντηση -σύμφωνα με δημοσιεύματα – μεταξύ δύο πρώην πρωθυπουργών με φόντο τις μετεκλογικές συνεργασίες πυροδότησαν έναν ακόμη κύκλο έντασης, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων» και το ΠΑΣΟΚ να απαντά στο κυβερνών κόμμα ότι περιφρονεί τη μνήμη του ελληνικού λαού και “πιστεύει ότι οι πολίτες λησμονούν τις τεράστιες ευθύνες του κόμματός τους για την πτώχευση της χώρας, που φρόντισε να «ξεπλύνει» ο κ. Τσίπρας»”.

Η απάντηση Παπανδρέου περί μυστικής συνάντησης με Τσίπρα

Με λιτή και αυστηρή ανακοίνωση σχολίασε το Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Α. Παπανδρέου τα δημοσιεύματα περί μυστικής συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Α. Τσίπρα.
«Όσοι συνωμοτούν κρύβονται και φαντάζονται μόνο συνωμοσίες και συνωμότες. Όσοι είναι συνεπείς σε αυτά που δημόσια εκφράζουν δεν χρειάζεται να συνωμοτούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

gap_1.JPG

ΝΔ: Ο Παπανδρέου επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων»

«Ο κ. Παπανδρέου με την ανάρτησή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με φόντο τα δημοσιεύματα για δήθεν «μυστική» συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρει η ΝΔ, «σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους- ξεχνώντας τα «Πινοσέτ» και «Ολανδρέου»- ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Παπανδρέου. Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν».

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία περιφρονεί τη μνήμη του ελληνικού λαού.
Νομίζει ότι με μια ανακοίνωση μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία.
Πιστεύει ότι οι πολίτες λησμονούν τις τεράστιες ευθύνες του κόμματός τους για την πτώχευση της χώρας, που φρόντισε να «ξεπλύνει» ο κ. Τσίπρας», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απαντώντας στη ΝΔ, η οποία νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση με φόντο τα περί μυστικής συνάντησης Γ. Παπανδρέου με Α. Τσίπρα.
Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η ΝΔ «επιχειρεί να διαγράψει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που μόνη απέναντι σε όλους -εντός και εκτός Ελλάδας- κράτησε τον τόπο όρθιο.
Πασχίζει να κρύψει τα «Ζάππεια», τα λάβαρα του δεξιού «αντί-μνημονίου» και του λαϊκισμού.
Προσπαθεί -μήνες τώρα- να εξισώσει τη Δημοκρατική Παράταξη με την αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις αυταπάτες και τα πειράματα.
«Ξεχνούν» ότι είναι οι ίδιοι διαχρονικά, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην όχθη της εξαπάτησης του λαού. Αν δεν τα θυμάται ο κ. Μητσοτάκης, ας ρωτήσει την κ. Μπακογιάννη».
«Είναι, πλέον, σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρόεδρός της διακατέχονται από παραταξιακά και οικογενειακά σύνδρομα με το ΠΑΣΟΚ.
Τους ευχόμαστε περαστικά και γρήγορα», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για συνάντηση των δύο ανδρών.
Μάλιστα, τα περί συνάντησης και γεύματος των Παπανδρέου – Τσίπρα πρωτοέγραψε ο ιστότοπος powergame.gr, κάνοντας λόγο για επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του Γ. Παπανδρέου.
Στη συνέχεια, δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ανέφερε πως η συνάντηση έγινε σε σπίτι δημοσιογράφου.
Ωστόσο, από το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου διέψευσαν ότι υπήρξε συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών, αλλά επιβεβαίωσαν ότι ήταν καλεσμένοι – μεταξύ πολλών άλλων- στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, σε σπίτι δημοσιογράφου και είχαν μια τυπική συνομιλία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.