Πε. Σεπ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στο Μάτι: Ασυνεννοησία και την επόμενη ημέρα -Αλαλούμ με τον αριθμό θυμάτων και αγνοουμένων

1 min read

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ με τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Εχουν περάσει έξι ημέρες από την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής και μόλις χθες για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων. Την ίδια στιγμή το μπάχαλο με την ασυνεννοησία των φορέων έχει ως αποτέλεσμα οι πρώτες εκτιμήσεις για τον αριθμό που θα φτάσουν τα θύματα κάνουν λόγο ακόμα για τριψήφιο αριθμό.

Η ανακοίνωση για τους αγνοούμενους

Η Πυροσβεστική χθες ανακοίνωσε πως ως αγνοούμενοι έχουν δηλωθεί επίσημα είναι 84, εκ των οποίων οι 59 έχουν ταυτοποιηθεί και παραμένουν ακόμα 25 αγνοούμενοι. Ωστόσο η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε με των αριθμών των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλες οι σοροί.

Οι τραυματίες που κατέληξαν

Ο αριθμός όμως των νεκρών αυξήθηκε καθώς κάποιοι από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία δεν τα κατάφεραν και τελικά κατέληξαν. Υπενθυμίζεται πως μέσα στην εβδομάδα κατέληξαν τέσσερα άτομα, τρία εκ των οποίων νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ και ένας ακόμα που ήταν εκτός. Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν αναγνωριστεί είναι 63 και μαζί με τις 28 σορούς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αναγνωρισθεί ο αριθμός των θυμάτων είναι 91.

Τα θύματα

Από τις επίσημες ανακοινώσεις προκύπτει ότι το σύνολο των 87 σορών που έχουν φτάσει στα εργαστήρια, οι ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση σε 59 εξ’ αυτών. Μένουν ακόμα 28 σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αν και οι πληροφορίες θέλουν να είναι πολύ πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός με την ολοκλήρωση των ερευνών στη Διεύθυνση εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.
Ωστόσο και οι ίδιοι οι ιατροδικαστές υποστηρίζουν πως δεν είναι εύκολο να οριστεί ο αριθμός των νεκρών βάσει των σορών που βρίσκονται στα εργαστήρια. Κι αυτό γιατί μία σωρός –σάκος  μπορεί να περιέχει διαφορετικά δείγματα DNA πολλών ανθρώπων, ή το δείγμα DNA ενός θύματος να βρίσκεται σε περισσότερες σορούς –σάκους. Με άλλα λόγια, οι 28 σοροί είναι άγνωστο μέχρι να ταυτοποιηθούν αν αφορούν 28 θύματα, περισσότερα ή και λιγότερα.

Την ίδια ώρα το πυροσβεστικό σώμα σε ανακοίνωσή του ζητάει την αποφυγή της πρόσθεσης των ταυτοποιημένων σορών με τους αγνοούμενους που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, καθώς, όπως σημειώνει, προκαλείται σύγχυση. Στην ανακοίνωσή του δημοσιοποιεί και τον αρχικό αριθμό των ατόμων που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι –και δεν το έδιναν στη δημοσιότητα-, πριν ξεκινήσουν οι ταυτοποιήσεις στις σορούς, ο οποίος έφτανε τους 84.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.