ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στις Κεχριές: Συναγερμός για τρίτο βράδυ – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

1 min read

Για τρίτο συνεχόμενο βράδυ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μεγάλη «μάχη» με την πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην ήδη καμένη έκταση, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς.

Συνολικά, στην περιοχή επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε.

Νωρίτερα, για τον συντονισμό από αέρος συνέδραμαν ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματους, ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., δύο ελικόπτερα του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ήδη, πέντε κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες ΞυλοκερίζηςΣοφικούΑθικίωνΓαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκαν και οι εξής οικισμοί: Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο, Άγιος Ιωάννης, Ντράσσα καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Μία δεύτερη παιδική κατασκήνωση εκκενώθηκε στο Σοφικό, με απόφαση της διεύθυνσης της επιχείρησης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.