ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα – Στη «μάχη» ελικόπτερα Chinook

1 min read

Εκκενώθηκε και κατασκήνωση

Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Περίπου 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Τρία τα μέτωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά έχει τρεις μεγάλες εστίες: Η μια είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη είναι πολύ κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής, ενώ η τρίτη, η οποία εμπνέει και τη μεγαλύτερη ανησυχία είναι πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή, καθώς η φωτιά περνάει προς τη Βαρυμπόμπη και βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.

Ολική διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς, σε παρακείμενη του αυτοκινητοδρόμου δασική έκταση, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, η τροχαία έχει διατάξει την ολική διακοπή της κυκλοφορίας αμφιπλεύρως στο τμήμα Λυκόβρυση – Άγιος Στέφανος. Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Πύρνας (Λυκόβρυσης), ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Αγίου Στεφάνου (Μπογιατίου).

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση, τις υποδείξεις της τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα».

Πύρινη λαίλαπα…

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (03.08.2021) στην Άνω Βαρυμπόμπη. Στην περιοχή επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200 και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ενεργοποιήθηκε ξανά ο αριθμός 112 και με sms καλούσε τους πολίτες σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι να κλείσουν πόρτες, καμινάδες και παράθυρα. Το μήνυμα ανέφερε: «Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Φωτογραφίες Intime News

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.