ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

φωτιά στην Κεφαλονιά – Εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί – ΦΩΤΟ

1 min read
  • Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου και βρίσκεται κοντά σε οικισμούς. Η πυρκαγιά κατευθύνεται στα νότια, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισήγηση για προληπτική εκκένωση κι άλλων οικισμών. Πρόκειται για τα χωριά Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα που εκκενώνονται με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου.

Το απόγευμα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του οικισμού Καπανδρίτι, καθώς οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των κατοικιών, ενώ τελικά δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό της Αγίας Ειρήνης καθώς η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση. Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις, αφού τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν με το που έπεσε το σκοτάδι. Στη μάχη, που αναμένεται να είναι ολονύχτια, έχουν ριχτεί 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 27 οχήματα. Οι πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα έντονοι, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό. Η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές του νησιού είναι αποπνικτικοί, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό.

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές σπιτιών

Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Καπανδρίτι, όπου εντοπιζόταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι κάτοικοι είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα για προληπτικούς λόγους και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη ώστε να μην καούν περιουσίες.

Ένα δεύτερο μέτωπο βρισκόταν κοντά στον οικισμό Αγία Ειρήνη. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, και στις δυο περιοχές υπήρχαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρά προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες.

Κράτσα: Η φωτιά ξεκίνησε από έναν βοσκό

Όπως σημείωσε “όσον αφορά στα εναέρια μέσα είναι επτά ήδη. Παράλληλα έχουμε και δυνάμεις πυροσβεστικών, 8 πυροσβεστικά και πέντε είναι καθ’ οδόν, 38 πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες, τις οποίες προχθές συνάντησα στην Κεφαλονιά και συζητούσαμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι στο πεδίο της μάχης” υπογράμμισε η Περιφερειάρχης, η οποία αναφορικά με το αν υπήρξε πρόβλημα αρχικά με τα εναέρια μέσα είπε “υπήρξε. Με ειδοποίησαν ότι τα πρώτα που ξεκίνησαν είχαν μια βλάβη, αλλά τώρα αποκαθίστανται και πιστεύουμε μέχρι το βράδυ να καταφέρουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Περιφέρειά μας όπως και ο Δήμος Αργοστολίου είναι παρόντες με υδροφόρες και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε της Πολιτικής Προστασίας. Ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστεί γρήγορα η φωτιά γιατί είναι και τα δύο χωριά, το Καπανδρίτι και η Αγία Ειρήνη που έχουν ήδη εκκενωθεί, ωραίες περιοχές καταπράσινες…”.

Δημοσίευση στα Social Media