ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Φωτιά στην Εύβοια: Καταρρίπτεται το άλλοθι του βασικού υπόπτου

1 min read

Προβληματικό φαίνεται ότι είναι το άλλοθι του ενός εκ των τριών υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια, στους οποίους έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ). 

Στην πρώτη κατάθεσή του ο 33χρονος βασικός ύποπτος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο έναρξης της μεγάλης φωτιάς και τόπο διαμονής του. Ωστόσο, τα πρώτα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τα προφορικά στοιχεία που πήρε η ΕΥΠ η οποία ενεπλάκη στη διαδικασία άρσης απορρήτου δείχνουν το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός, τον τόπο, δηλαδή, διαμονής του, το κρίσιμο χρονικό διάστημα έναρξης της πυρκαγιάς τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου.

Για το λόγο αυτό σήμερα, Δευτέρα βρέθηκαν στην Εύβοια για δεύτερη φορά οι ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΑΕΕ προκειμένου να εξετάσουν εκ νέου τους 3 υπόπτους και να εντοπίσουν τυχόν αντιφάσεις σε σχέση με τις πρώτες καταθέσεις τους.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές πιστοποιούν πλέον κατά 99% ότι η πυρκαγιά στην Εύβοια οφείλεται σε εμπρησμό.

Ο πραγματογνώμονας που είχε οριστεί προκειμένου να εξετάσει αν η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από την γεννήτρια ενός εργοστασίου ή από μία κολώνα της ΔΕΗ αποφάνθηκε ότι αυτές δεν είναι οι αιτίες έναρξης της πυρκαγιάς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.